Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει γεύμα θανάτου! Η ασθένεια που κρύβει και όλοι μας αγνοούμε...

Μόλις διαβάσετε το κείμενο, σίγουρα θα πετάξετε τον δικό σας....

Ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει γεύμα θανάτου! Η ασθένεια που κρύβει και όλοι μας αγνοούμε...

Και όμως, ο φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει γεύμα θανάτου! Ποια ασθένεια κρύβει και όλοι μας αγνοούμε;

Τα μικροκύματα έχουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα που κυκλοφορούν μέσω των τροφίμων, τα οποία κινούνται, δονούνται και θερμαίνουν τα μόρια ως απάντηση στην ακτινοβολία μικροκυμάτων.

Η Μάγνητρον στους φούρνους μικροκυμάτων παράγει αυτά τα κύματα. Αυτή η ενέργεια αλλάζει την πολικότητα των μορίων, και τα θετικά μόρια γίνονται αρνητικά. Αυτή η πολικότητα έχει την ικανότητα να αλλάξει εκατομμύρια φορές κάθε δευτερόλεπτο στα μικροκύματα.

Αυτοί οι φούρνοι βομβαρδίζουν κυριολεκτικά τα μόρια των τροφίμων, και αυτά τα πολωμένα μόρια ακτινοβολούν στην ίδια συχνότητα. Ναι, ακτινοβολούν εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο.

Με αυτο το τρόπο ζεσταίνετε το φαγητό μας. Προκαλεί «δομική ισομέρεια,» επίσης.. Μήπως γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό; Είναι ένα είδος δομικής βλάβης των μορίων των τροφίμων.

Ο Δρ Hans Hertel, βιολόγος και επιστήμονας τροφίμων, και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία ασχολήθηκαν με την επίδραση των μικροκυμάτων. Η μελέτη διήρκεσε οκτώ εβδομάδες και συμμετείχαν οκτώ συμμετέχοντες. Αυτοί ζούσαν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Έτρωγαν ωμά τρόφιμα, προετοιμασμένα τρόφιμα, και γεύματα από το φούρνο μικροκυμάτων. Μετά από κάθε γεύμα, έκαναν τεστ στο αίμα των συμμετεχόντων στη μελέτη. Τα τρόφιμα που είχαν μπει στο φούρνο μικροκυμάτων τροφίμων άλλαξε το αίμα τους. Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό;

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία


Μήπως ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει όλο το φαγητό σας;

Λοιπόν, οι φούρνοι μικροκυμάτων λειτουργούν με τα μόρια του νερού. Η τροφή δεν περιέχει ίσες ποσότητες νερού σε κάθε μέρος της, και το φαγητό σας καταλήγει να θερμαίνεται άνισα.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εξέτασε την επίδραση των μικροκυμάτων στο ανθρώπινο γάλα. Ένας από τους επιστήμονες εξήγησε οτι, «Όταν βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το ανθρώπινο γάλα, ακόμη και σε μια αργή ρύθμιση, μπορεί να καταστρέψει μερικές από τις πιο σημαντικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις ασθένειες.» Πρόσθεσαν επίσης ότι το μητρικό γάλα μετά το φούρνο μικροκυμάτων μεταβάλλεται αρκετά.

Στις αρχές του 1991, ένα νοσοκομείο στην Οκλαχόμα κατέληξε σε δίκη. Το νοσοκομείο κέρδισε την αγωγή μετά από έναν από τους ασθενείς τους έχασαν τη ζωή τους αφού θέρμανε το αίμα του στο φούρνο μικροκυμάτων.

Το 1976, ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρήση των φούρνων μικροκυμάτων, λόγω των αρνητικών βλαβερών τους συνεπειών στη συνολική υγεία και ευεξία.

Η τακτική χρήση του φούρνου μικροκυματων στα τρόφιμα προκαλεί μόνιμες ζημιές στον εγκέφαλο . Καθώς «μειώνει» τα ηλεκτρικά ερεθίσματα του εγκεφάλου σας.

Η τακτική χρήση των μικροκυμάτων αυξάνει τον αριθμό των μη φυσιολογικών κυττάρων καρκίνου στο σώμα.

Η θέρμανση των τροφίμων στα μικροκύματα μειώνει επίσης και τα ανόργανα άλατα, τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά ή τα μεταβάλλει σε βαθμό όπου το σώμα δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Τα μικροκύματα συνδέονται με την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης όγκων του στομάχου και του εντέρου. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τα μικροκύματα επίσης, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με την αλλαγή των λεμφογάγγλιων και του ορού του αίματος.

Η υπερβολική χρήση αυτής της οικιακής συσκευής επηρεάζει τη μνήμη, τη συγκέντρωση τη συναισθηματική σταθερότητα, και τη νοημοσύνη.

Αν βάζετε στα μικροκύματα το γάλα και τα δημητριακά δημητριακά , τοτε αυτό θα σας δώσει καρκινογόνες ουσίες αντί των αμινοξέων.

Με τη θέρμανση των κατεψυγμένων φρούτα σας στο φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να λάβετε καρκινογόνες ουσίες αντί για γλυκοζίτη και γαλακτοζίτη. Ακόμη και η μικρότερη έκθεση σε ωμά, μαγειρεμένα και κατεψυγμένα λαχανικά μετατρέπει τα φυτικά αλκαλοειδή σε καρκινογόνες ουσίες.

Για να συνοψίσουμε, ο φούρνους μικροκυμάτων προκαλεί την ανάπτυξη του καρκίνου και άλλων θανατηφόρων ασθενειών. Αυτός μειώνει τη θρεπτική αξία των τροφίμων και βλάπτει την υγεία μας.

Οι κίνδυνοι του από τους φούρνους μικροκυμάτων:

Καρκίνος στο μάτι: Αυτά είναι τα συμπτώματα! Μεγάλη προσοχή!

Είναι ίσως το τελευταίο σημείο του σώματος που θα σκεφτόταν κανείς ως θέση στην οποία μπορεί να εμφανιστεί καρκίνος, η αλήθεια όμως είναι πως τα μάτια δεν έχουν ανοσία στην πιο επίφοβη ασθένεια του ανθρώπου.

Αν και οι καρκίνοι στο εσωτερικό των ματιών είναι σπάνιοι, οι καρκίνοι των βλεφάρων είναι πολύ συχνοί, με τη συχνότητά τους να αυξάνεται κατ’ αναλογίαν με την ηλικία.

Υπολογίζεται ότι στον γενικό πληθυσμό ένας στους 50.000 (περίπου 200-250 άτομα ετησίως στη χώρα μας) εμφανίζει κάποια μορφή καρκίνου των ματιών, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα εκδηλώνει καρκινώματα των βλεφάρων τα οποία αποτελούν το 5%-10% των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, λέει ο χειρουργός-οφθαλμίατρος, δρ Αναστάσιος - Ιωάννης Κανελλόπουλος, καθηγητής Κλινικής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Καρκίνος στο μάτι

Ο πιο συχνός καρκίνος των βλεφάρων είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί γύρω από το μάτι και μέσα στον οφθαλμικό κόγχο, αλλά σπανίως εξαπλώνεται σε άλλα σημεία του σώματος.

Αλλοι καρκίνοι των βλεφάρων είναι το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, το καρκίνωμα των σμηγματογόνων αδένων και το μελάνωμα που είναι το πιο επιθετικό απ’ όλα.

Στο εσωτερικό του ματιού, ο πιο συχνός καρκίνος είναι το οφθαλμικό μελάνωμα που μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα σημεία, όπως η ίριδα.

Υπολογίζεται ότι 4.000 έως 5.000 Ευρωπαίοι μαθαίνουν ετησίως ότι πάσχουν από οφθαλμικό μελάνωμα, το οποίο αν ανιχνευθεί εγκαίρως έχει υψηλά ποσοστά ιάσεως (σχεδόν 80% στο πρώτο στάδιο της νόσου, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου - ACS).

Στα παιδιά, ο πιο συχνός οφθαλμικός καρκίνος είναι το ρετινοβλάστωμα που συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες κάτω των 5 ετών αλλά όταν ανιχνεύεται εγκαίρως έχει ποσοστά ιάσεως σχεδόν 95%, κατά τον δρα Κανελλόπουλο.

Υπολογίζεται ότι ένα παιδί στα 19.000 εμφανίζει ρετινοβλάστωμα, το οποίο αντιπροσωπεύει το 10% των κρουσμάτων καρκίνου σε βρέφη ηλικίας έως 1 έτους. Στο 60% των περιπτώσεων το ρετινοβλάστωμα αναπτύσσεται στο ένα μάτι, ενώ στο υπόλοιπο και στα δύο.

Καρκίνος στο μάτι

Οι παράγοντες κινδύνου

Αν και οι αιτίες του καρκίνου των ματιών δεν είναι γνωστές, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες κινδύνου για μερικές από τις μορφές του, λέει ο δρ Κανελλόπουλος.

Οφθαλμικό μελάνωμα.

Είναι πιο συχνό στους ανθρώπους με ανοικτόχρωμα μάτια και σε όσους έχουν πολλούς σπίλους (ελιές) στο δέρμα, πιθανώς και σε όσους εκτίθενται πολύ στον ήλιο.

Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα βλεφάρου.

Είναι πιο συχνό σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ιδίως εάν έχουν ιστορικό σημαντικής έκθεσης στον ήλιο.

Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα βλεφάρου.

Είναι πιο συχνό σε άτομα με σημαντική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
Λέμφωμα των ματιών. Είναι πιο συχνό σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ρετινοβλάστωμα. Στο 40%-45% των περιπτώσεων οφείλεται σε κληρονομούμενο ελαττωματικό γονίδιο, επομένως μπορεί να προσβάλει πολλά άτομα της ίδιας οικογένειας.

Η πρόληψη

Επειδή η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία, το πρώτο βήμα προστασίας είναι η τακτική οφθαλμολογική εξέταση, που ιδανικά πρέπει να γίνεται κάθε 1-2 χρόνια μετά τα 45 έτη, εκτός κι αν υπάρχει ιατρικός λόγος για να γίνεται πιο νωρίς και πιο συχνά, λέει ο δρ Κανελλόπουλος.

Απαραίτητη είναι ακόμη η χρήση γυαλιών ηλίου από τη βρεφική κιόλας ηλικία, καθώς και η τακτική (μία φορά τον χρόνο) παρακολούθηση από τον οφθαλμίατρο τυχόν σπίλου (ελιάς) στο βλέφαρο.

Ειδικά για τα βρέφη και τα νήπια, μια ζουμαρισμένη φωτογραφία των ματιών τους με το smartphone και με φλας θα μπορούσε να εντοπίσει εγκαίρως τυχόν ρετινοβλάστωμα (αν έχουν λευκοκορία, δηλαδή η κόρη του ματιού μοιάζει να έχει λευκή χροιά αντί να είναι μαύρη, ενδέχεται να οφείλεται στη νόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς).

Αν, τέλος, παρατηρήσει κανείς μια σκούρα κηλίδα στο έγχρωμο τμήμα του ματιού του (την ίριδα) πρέπει να απευθυνθεί για έλεγχο σε γιατρό, ιδίως αν αυξάνεται το μέγεθός της, καταλήγει ο δρ Κανελλόπουλος.