Σαρκοπενία: Μήπως έχεις κι εσύ τη νέα πάθηση που "σαρώνει";

Μάθε τι ακριβώς είναι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σαρκοπενία: Μήπως έχεις κι εσύ τη νέα πάθηση που

Η Σαρκοπενία είναι η πάθηση που φαίνεται να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και "σαρώνει" ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Παρακάτω θα βρεις όλα τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας και θα μάθεις αν την έχεις κι εσύ!

Μήπως ανήκεις και εσύ σε αυτούς που έχουν σαρκοπενία; Δες τι είναι η συγκεκριμένη πάθηση και από τι κινδυνεύεις αν το έχεις τελικά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι έχουν σαρκοπενία, δηλαδή απώλεια μυικής μάζας και δύναμης πιθανώς να μην ανταποκριθούν αποτελεσματικά στη θεραπεία, στην περίπτωση που διαγνωστούν με καρκίνο. Η σαρκοπενία εμφανίζεται κυρίως στα άτομα που κάνουν καθιστική ζωή.

Μελετήθηκαν ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα και η εξέλιξη τους μετά τη λήψη θεραπείας. Περίπου στο 90% αυτών που είχαν σαρκοπενία, η θεραπεία δεν μπόρεσε να μειώσει την ανάπτυξη του όγκου. Αντίθετα, τα άτομα με ισχυρό μυικό σύστημα ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στη θεραπεία.

Ακόμα μία ασθένεια που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι η ασθένεια του δράκουλα! Δείτε εδώ τι ακριβώς είναι...

Ποια είναι η αιτία της σαρκοπενίας

Η αιτιολογία της σαρκοπενίας είναι πολύπαραγοντική και μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ένα σύνολο μεταβολών που έχουν σχέση με την ηλικία των μυϊκο-σκελετικών κυττάρων, της σύστασή τους και την λειτουργία των ιστών...

Διαβάστε τη συνέχεια για τα συμπτώματα της σαρκοπενίας στο thebody.gr