Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για φάρμακο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Προσοχή! Σας αφορά!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ  για φάρμακο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
HEALTH NEWS 14.07.2020 15:51
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Follow us on Google News

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΟΦ, προειδοποιώντας τους καταναλωτές για ένα επικίνδυνο φάρμακο το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, μέσω του Διαδικτύου, διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν INSUMED, με θεραπευτικές ενδείξεις, το οποίο όμως δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Να σημειώσουμε πως πριν από μερικές μέρες, ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση και για μία κρέμα που διακινείται μέσω διαδικτύου. Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες.

Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

ΕΟΦ επικίνδυνο φάρμακο

Πηγή: eleftherostypos.gr

Νωρίτερα συναγερμό σήμανε και ο ΕΦΕΤ για ένα νοθευμένο μέλι

Όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, ο οποίος ανακαλεί ένα μέλι από άνθη και βότανα, το οποίο ήταν νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο και κυκλοφορούσε στην αγορά.

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας - Τμήμα Α' που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντος το οποίο, επισημαίνεται ως μέλι από άνθη και βότανα, ενώ βρέθηκε να είναι νοθευμένο με αμυλοσιρόπιο.

Μέλι ΕΦΕΤ

Συγκεκριμένα πρόκειται για μέλι από άνθη και βότανα με την εμπορική ονομασία «Καλημέρα… με μέλι» σε γυάλινη κλειστή συσκευασία 500 γραμμαρίων, με αριθμό παρτίδας L250619 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 25/06/2022, το οποίο συσκευάζεται στην ΕΕ για την ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ ΚΩΝ/ΝΑ (Λεωφ. Καραμανλή 22, Θεσσαλονίκη).

Πρόσφατα μάλιστα ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε και υποκατάστατο τυριού. Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες.

Το προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤ. ΓΚΑΓΚΑΝΙΑΡΑ, Εμπόριο φυσικού μελιού και ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, 14ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Λαγυνά Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω μη κανονικό/νοθευμένο προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πηγή: athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Επικίνδυνα για την υγεία αυτά τα συμπληρώματα διατροφής

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Αποσύρει παρτίδες με οδοντόκρεμες

TAGS
Share