Το σπιτικό ρόφημα με νερό καναρόσπορο και κανέλα θα καθαρίσει τις αρτηρίες σας

Αναλυτικά οι οδηγίες εκτέλεσης!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το σπιτικό ρόφημα με νερό καναρόσπορο και κανέλα θα καθαρίσει τις αρτηρίες σας

Έχετε βουλωμένες αρτηρίες; Τότε αυτό το ρόφημα που είναι και σπιτικό θα σας βοηθήσει να τις καθαρίσετε. Είναι με νερό, καναρόσπορο και κανέλα.

Οι τροφές που καταναλώνουμε σήμερα μπορεί να βλάψουν την υγεία μας. Η υπερβολική λήψη ορισμένων συστατικών επηρεάζει τις αρτηρίες με τρόπους που δύσκολα φανταζόμαστε.

Αυτό είναι το σπιτικό ρόφημα με καναρόσπορο και κανέλα

Μία από τις καλύτερες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι η κατανάλωση νερού καναρόσπορου και κανέλας. Στο παρακάτω άρθρο θα σας πούμε γιατί είναι καλό να καθαρίζετε τις αρτηρίες σας.

Ο καναρόσπορος (φαλαρίδα) είναι μια τροφή γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Χάρη στις ιδιότητές του διατηρεί σε καλή κατάσταση τα αιμοφόρα αγγεία, το συκώτι και τα νεφρά.

Από την άλλη πλευρά, η κανέλα, πέρα από την ωραία γεύση της, διαθέτει πολλές ιδιότητες ωφέλιμες για την υγεία. Συνεισφέρει στη μείωση της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, έτσι ωφελεί και τις αρτηρίες.

Υλικά

  • μισή κουταλιά της σούπας καναρόσπορο (7 γραμμάρια)
  • 1 ποτήρι νερό (200 ml)
  • μισό ξυλάκι κανέλας

Οδηγίες

  • Πρώτα βράστε το νερό.
  • Όταν βράσει, προσθέστε τον καναρόσπορο και αφήστε τον να εκχυλιστεί για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέστε την κανέλα και αφήστε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά.
  • Έπειτα απομακρύνετε το έγχυμα από την εστία και αφήστε το στην άκρη για λίγο.
  • Πρέπει να πίνετε το ρόφημα αφού μείνει για λίγο στην άκρη και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Συνιστάται η επανάληψη της διαδικασίας τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Επίσης, στο διαδίκτυο έχει κάνει θραύση της τελευταίες ημέρες αυτό το σπιτικό ρόφημα με κανέλα που αντικαθιστά τον καφέ!

"Θαυματουργό" σπιτικό ρόφημα για τους πόνους της περιόδου: Κανέλα, γαρύφαλλο και...

Υποφέρεις κι εσύ κάθε φορά που είναι να σου έρθει περίοδος αλλά και κατά την διάρκεια αυτής και μπουκώνεσαι στα χάπια; Αυτό το σπιτικό ρόφημα που σου παρουσιάζουμε παρακάτω κάνει πραγματικά θαύματα κι έχει μέσα προϊόντα που έχεις στην κουζίνα σου όπως κανέλα και γαρύφαλλο!

Εκτός από το κλασσικό χαμομήλι μπορείτε να δοκιμάσετε να βράσετε ένα ξύλο κανέλας και με δύο τρία γαρύφαλλα και να τα αφήσετε για λίγο σε σιγανή φωτιά. Πιείτε το τις πρώτες ώρες του πόνου... και θα μας θυμηθείτε!

Άλλοι τρόποι εκτός από το σπιτικό ρόφημα για να αποφύγεις τους πόνους της περιόδου

τρόποι για να μην πονάω στην περίοδο

  • Δοκίμασε τον βελονισμό: Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, μπορεί όμως να βοηθήσει! Ο βελονισμός είναι γνωστό ότι βοηθάει να αντιμετωπιστούν χρόνιες ασθένειες όπως οι ημικρανίες. Ουσιαστικά, αυτό που συμβαίνει κατά την περίοδο σου είναι ότι το νευρικό μας σύστημα στρεσάρεται γιατί το σώμα μας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην κατάσταση.Όπως και με τις ημικρανίες, έτσι και με την περίοδο, ο βελονισμός βοηθάει το νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει, κάνοντας την κυκλοφορία του αίματος καλύτερη. Νομίζω είναι μια μέθοδος που αξίζει να δοκιμάσεις!
  • Αρωματοθεραπεία: Τα αιθέρια έλαια έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφιστείς από τα ανεπιθύμητα πονάκια. Άναψε ένα αρωματικό κερί ή κατά τη διάρκεια του μπάνιου σου χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Θα σε χαλαρώσει και θα νιώσεις πολύ καλύτερα.
  • Θερμοφόρα ή γυάλινο μπουκάλι:Από τα πιο κλασσικά γιατροσόφια η θερμοφόρα! Ξάπλωσε, πάρε τη θερμοφόρα ή αν δεν έχεις ένα γυάλινο μπουκάλι με χλιαρό νερό και κάνε κυκλικές κινήσεις μασάζ στην κοιλιά σου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της θερμοφόρας. Αν δεν έχεις το κουράγιο απλά διπλώσου και αγκάλιασε τη.