Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σήμανε συναγερμό ο ΕΟΦ για κρέμα σώματος

Μεγάλη προσοχή!

Σήμανε συναγερμό ο ΕΟΦ για κρέμα σώματος
HEALTH NEWS 08.02.2021 16:50
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Κόκκινο συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για μία κρέμα σώματος που κυκλοφορεί στο εμπόριο και ισχυρίζεται πως είναι φυτική, ενώ περιέχει μία ουσία που δεν αναγράφεται στην επισήμανση.

Το προϊόν Focallure Herbal Cream δηλώνεται ως απόλυτα φυτικό. Εργαστηριακές αναλύσεις όμως αποδεικνύουν ότι αυτή η κρέμα περιέχει το γλυκοκορτικοειδές, betamethasone- 17- valerate, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να δηλώνεται στην επισήμανση.

Ως εκ τούτου, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων - δείτε εδώ και ποια φάρμακα απέσυρε ο ΕΟΦ.

ΕΟΦ κρέμα σώματος

ΕΟΦ: Συναγερμός για αντισηπτικό χεριών σε όλη την Ευρώπη

Συναγερμό έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για ένα συγκεκριμένο αντισηπτικό χεριών, μεγάλες ποσότητες του οποίου, κατασχέθηκαν σήμερα σε όλη την Ευρώπη καθώς περιείχε υψηλά επίπεδα μεθανόλης.

Πρόκειται για το αντισηπτικό προϊόν VIRAPRO το οποίο έχει κατασχεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε προειδοποίηση για τις μάσκες και συγκεκριμένα για το ποιες είναι μόνο για ενήλικες και όχι για πάνω από 5 ώρες.

ΕΟΦ αντισηπτικό

Η χρήση απολυμαντικού χεριών που περιέχουν μεθανόλη, όπως το VIRAPRO, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:

  • πονοκεφάλους
  • θολή όραση
  • ναυτία
  • εμετό
  • απώλεια συντονισμού
  • μειωμένο επίπεδο συνείδησης
  • Επίσης έχει άμεση τοξική επίδραση στα οπτικό νεύρο και η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση

Μέχρι σήμερα η OLAF δεν έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για διαπιστωμένη διακίνηση του προϊόντος εντός της ελληνικής αγοράς. Ωστόσο δεν αποκλείεται το προϊόν να έχει διοχετευτεί με κάποιον τρόπο και στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό καλούνται οι καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για αδυνατιστικό προϊόν

ΕΟΦ: Ανακαλείται οδοντόκρεμα με φθόριο

TAGS
Share