Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

15 μυστικά για να ξεπεράσεις την στεναχώρια σου!

Μάθε τον τρόπο!

15 μυστικά για να ξεπεράσεις την στεναχώρια σου!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 09.05.2019 14:58

Κανένας δεν ξεφεύγει από τις στεναχώριες της ζωής. Αν βρίσκεις περισσότερο το μαύρο σύννεφο ήρθε η ώρα να σταματήσεις να στεναχωριέσαι.

Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στην ζωή σου, αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει μέσα από τις δυσκολίες να βγεις δυνατή!

Κάποιοι έχουν περισσότερες ατυχίες από άλλους, άλλοι αντέχουν ενώ άλλοι όχι. Μία σημαντική συμβουλή για να ξεπερνάς δύσκολες καταστάσεις είναι πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Όλα έρχονται και φεύγουν. Γι’ αυτό είναι στο χέρι σου να το ξεπεράσεις.

15 βήματα για να μην είσαι άλλο πια στεναχωρημένη

1) Να αναζητείς την κοιλάδα ανάμεσα στις βουνοκορφές

Να θυμάσαι πως στη ζωή δεν υπάρχει κάποιος που να έχει μόνο χαρές και κάποιος που να έχει μόνο λύπες. Γι’ αυτό μέσα από τις άσχημες στιγμές να ψάχνεις διέξοδο για να είσαι ευτυχισμένη.

2) Κανένα συναίσθημα δεν κρατάει για πάντα

Όταν είσαι λυπημένη είναι προσωρινό, εκτός αν του επιτρέψεις να σε κυριεύσει. Οτιδήποτε σε κάνει να στεναχωριέσαι άστο να ξεγλιστρήσει. Να σκέφτεσαι πως ο ήλιος θα βγει και πάλι μέσα από τα μαύρα σύννεφα.

3) Βρες την θετική πλευρά μέσα από την δυσάρεστη κατάσταση

Πάντα θα υπάρχει θετική πλευρά. Όταν υπάρχει καταιγίδα να θυμάσαι πως θα βγει το ουράνιο τόξο. Δεν θα είναι πάντα εύκολο να την βρεις, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις μέσα από αυτήν. Οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζεις στην ζωή θα σε κάνει πιο δυνατή.

4) Να ξέρεις πως πάντα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα

Να σκέφτεσαι πως υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν χειρότερες καταστάσεις καθημερινά κι αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις τα πάνω σου για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Απόλαυσε ότι έχεις ακόμα κι αν δεν είναι όλα τέλεια εκείνη την στιγμή.

5) Χωρίς στεναχώριες δεν θα μπορούσες να βιώσεις τη χαρά

Αν όλα σου πήγαιναν καλά και η ζωή σου ήταν τέλεια, δεν θα ήξερες εάν είσαι ευτυχισμένη. Η λύπη είναι για να βλέπεις τα όμορφα πράγματα της ζωής. Χωρίς δύσκολες καταστάσεις δεν έχεις ιδέα πόσο όμορφα μπορεί να γίνουν τα πράγματα. Δες επίσης 5 τρόπους για να γίνεις πιο ελκυστική στους άλλους!

6) Βρες το χιούμορ στο μη αστείο

Αν είσαι στεναχωρημένη πολύ πιθανό να μη βρίσκεις το αστείο της ζωής. Ακόμα και τις πιο σοβαρές στιγμές μπορείς να βρεις στιγμές να χαμογελάσεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Βρες το χιούμορ ή ακόμα και την ειρωνεία μέσα στις άσχημες καταστάσεις κι όλα θα γίνουν καλύτερα.

7) Μη τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά

Ένας από τους βασικότερους λόγους που στεναχωριέσαι είναι επειδή παίρνεις στα σοβαρά πράγματα που δεν αξίζουν. Σίγουρα μπορεί κάποια πράγματα να είναι πολύ άσχημα αλλά αν κολλήσεις σε αυτά τότε δεν θα καταφέρεις να βρεις και πάλι τη χαρά.

8) Μην αφήνεις το παρελθόν να σε κυριεύει

Αν νιώθεις λυπημένη ασταμάτητα, τότε υπάρχει πιθανότητα να κρατάς άσχημα πράγματα που δεν σε αφορούν. Αν αφήσεις το παρελθόν σου να καλύψει το παρόν τότε δεν θα βρεις ποτέ την χαρά και την ηρεμία που αναζητάς. Άφησε πίσω το παρελθόν, ξέχνα το και μάθε να συγχωρείς και να ξεχνάς.

9) Μη προσπαθείς να τα ελέγξεις όλα

Δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις αυτό τόσο καλύτερα για σένα. Όταν νιώθεις αβοήθητη και απεγνωσμένη τότε στεναχωριέσαι. Δεν είσαι αβοήθητη, ούτε μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Αν πεις «στο καλό» κι αφήνεις τη ζωή να προχωρήσει, θα καταλάβεις πως η λύπη είναι απλά ένα άχρηστο συναίσθημα.

10) Άλλαξε ότι μπορείς κι αναγνώρισε ότι δεν μπορείς

Πολλές φορές στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν σε αφορούν σαν να είσαι υπεύθυνη για όλα. Δεν είσαι! Σιγουρέψου πως ελέγχεις τα πράγματα που έχεις δύναμη σε αυτά και παράτησε τα υπόλοιπα αλλιώς δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την στεναχώρια. Δες επίσης 15 πράγματα που πρέπει να αποβάλλεις από τη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένη!

11) Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην είσαι λυπημένη. Όχι μόνο βοηθάς άτομα που το χρειάζονται, αλλά έτσι βλέπεις πως τα δικά σου προβλήματα δεν είναι τίποτα μπροστά στων άλλων.

12) Η λύπη διώχνει τη λύπη

Μερικές φορές αν βρεις κάποιον με το ίδιο πρόβλημα με εσένα βοήθησε τον να το ξεπεράσει. Αν ξέρεις πως να βοηθήσεις κάποιον μετά θα κάνει ακριβώς το ίδιο για σένα και θα βγεις από την δύσκολη κατάσταση πολύ πιο εύκολα απ ότι περίμενες.

13) Να καταλάβεις τι κέρδος έχεις από τη λύπη

Πολλές φορές είσαι στεναχωρημένη επειδή έχεις κάποιο κέρδος από το να κρατήσεις τον εαυτό σου λυπημένο. Αν θεωρείς πως σου αξίζει να είσαι λυπημένη, τότε συνέχισε. Η στεναχώρια δεν στηρίζεται από πουθενά και μόλις το καταλάβεις αυτό θα είσαι πιο δυνατή.

14) Βρες τη δύναμη να το ξεπεράσεις

Πολλές φορές είσαι λυπημένη επειδή δε ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση. Αν πιέζεις καταστάσεις δεν θα σου κάνεις καλό. Άφησε τα όλα να φύγουν από τη ζωή σου. Αν βρεις την πηγή της λύπης σου τότε θα προχωρήσεις στη ζωή σου.

15) Να έχεις ως υποχρέωση την αλλαγή σου

Η λύπη μπορεί να είναι ρουτίνα. Τίποτα δεν είναι δυσκολότερο να διαλυθεί από μία ρουτίνα. Αν μείνεις κολλημένη είναι ευκολότερο να βρεις έναν τρόπο διαφυγής από αυτό. Αν δεν θέλεις να είσαι άλλο λυπημένη τότε μόνο εσύ μπορείς να το αλλάξεις.

Η ζωή είναι δραματική από μόνη της. Δεν χρειάζεται την βοήθεια σου. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα κι αυτό είναι το κλειδί για να σταματήσεις να είσαι λυπημένη.

Να πώς θα ξυπνάς χαρούμενη κάθε πρωί!

Θες να ξυπνάς χαρούμενη τα πρωινά;

Πόσες είναι οι φορές που κοιμάσαι ένα ολόκληρο 8ωρο, περιμένοντας να γεμίσεις μπαταρίες και ξυπνάς το πρωί νιώθοντας ένα πτώμα;

Σίγουρα σου έχει συμβεί περισσότερες από μία φορές! Βρήκαμε το μυστικό για να πάψει να σου συμβαίνει πια!

Δυστυχώς, ο καφές δεν είναι πάντα ο τρόπος να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Ο απόλυτος τρόπος λοιπόν σύμφωνα με την δασκάλα διαλογισμού, Kelly Morris, δεν περιλαμβάνει καν καφεΐνη, μονάχα λίγη... Beyonce!

Ξεκίνα λοιπόν κάθε σου μέρα χορεύοντας. "Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε ακριβώς μόλις ξυπνήσουμε είναι συνήθως εκείνα που καθορίζουν τη διάθεσή μας για ολόκληρη τη μέρα. Ο χορός είναι ένας τέλειος τρόπος για να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε οποιαδήποτε δυσκολία παρουσιαστεί μέσα στη μέρα σου".

Η δυνατή μουσική δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός τρόπος να σηκωθείς το πρωί, αλλά με την κίνηση, το αίμα ρέει πιο εύκολα και επικεντρώνεται στους μύες που ήταν δύσκαμπτοι όλη νύχτα", εξηγεί η Morris. Κι αν έχεις συγκάτοικο ή περίεργο γείτονα, απλά βάλε τ' ακουστικά σου!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αυτά είναι τα τοξικά συναισθήματα που σου στερούν την ευτυχία!

Τα 13 απλά μυστικά της ευτυχίας για μια καλύτερη ζωή!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίας στο Youweekly.gr!

TAGS
Share