#Μένουμε_σπίτι: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Γιατί και η καραντίνα... θέλει καλοπέραση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
#Μένουμε_σπίτι:  Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Η καθημερινότητα μας τώρα που #μένουμε_σπίτι, μπορεί να γίνει αρκετά ανιαρή. Ωστόσο μην πιστέψεις πως δεν υπάρχει διαφυγή. Το YouWeekly.gr σου βρήκε για ακόμη μία φορά τη λύση, με αυτόν τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης που θα λατρέψεις!

Αν τις τελευταίες μέρες έχεις απηυδήσει που ο κορωνοϊός σε κρατάει στο σπίτι και δεν αντέχεις να βλέπεις άλλο τους τοίχους γύρω σου, βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, γιατί ήρθε η ώρα να βάλεις ένα τέλος στο μαρτύριό σου.

Αν ακολουθήσεις μερικές από τις συμβουλές που θα σου δώσουμε θα δεις πως η περίοδος της καραντίνας θα περάσει στο άψε σβήσε. Και στην τελική, ωραία είναι και στο σπίτι!

Για πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...

Netflix and chill

Εντάξει εδώ ξεκινάμε από τα πολύ βασικά. Αντικειμενικά δεν περίμενες τον κορωνοϊό για να καείς στο Netflix, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια καλή αφορμή. Δες το λοιπόν σαν μία καλή ευκαιρία να δεις τη σειρά που θέλεις, ή ακόμα και ταινίες.

Το Netflix σου προτείνει ένα σωρό επιλογές, από τα κλασικά Φιλαράκια και How I met your mother, μέχρι τα πιο ψαγμένα όπως το Kingdom ή τη λίστα ταινιών από το Netflix που σου προτείνει το YouWeekly.gr!

Expert tip: Συντονίσου! Βγήκε ο καινούργιος κύκλος του Elite και εσύ ακόμα κάθεσαι;

Netflix

Δοκίμασε τις ικανότητες σου στη μαγειρική

Ποιος σου είπε πως δεν μπορείς να μαγειρέψεις; Βάλε την ποδιά σου και ετοιμάσου να κατακτήσεις την κουζίνα, γιατί αυτό το 15νθήμερο καλή μου θα μαγέψεις!

Προσπάθησε να φτιάξεις όλα αυτά τα φαγητά που λιγουρεύεσαι από pancakes και cookies μέχρι σπιτική πίτσα και κοτομπουκιές. Σημασία έχει ότι τώρα έχεις όσο χρόνο θες για να περιποιηθείς τον εαυτό σου και την οικογένεια σου με ένα πλούσιο γεύμα.

Αν θες να ξεκινήσεις από κάπου, σου έχουμε και μία τέλεια συνταγή με λουκουμάδες!

Expert tip: Προσπάθησε να ετοιμάσεις ένα πλούσιο πρωινό που να θυμίζει αυτά των ξενοδοχείων, έτσι για να σε κακομάθεις!

πρωινό

Διάβασε εκείνο το βιβλίο που έχεις στο κομοδίνο σου

Ξέρουμε ότι το έχεις εκεί μήνες και το πιλατεύεις και από εμάς δεν μπορείς να κρυφτείς! Τέρμα όμως οι δικαιολογίες. Πάρε το βιβλίο αυτό και διάβασε το!

Μπορεί να ανακαλύψεις ένα νέο χόμπι που μέχρι τώρα θεωρούσες ανιαρό και παλιακό. Δεν υπάρχει τίποτα κομψότερο όμως από μία γυναίκα με ένα βιβλίο στο χέρι της. Πάρε παράδειγμα και από την Κατερίνα Καινούργιου που επιλέγει να περνάει έτσι το χρόνο στο σπίτι της.

Expert tip: Αν δεν είσαι συνηθισμένη να διαβάζεις βιβλία, ξεκίνα με κάτι απλό και κλασικό.

βιβλίο διάβασμα

Πειραματίσου με το μακιγιάζ

Αν είσαι από τις κοπέλες που βλέπουν παλέτα σκιών και eyeliner και τρέχουν να σωθούν, αυτή είναι η ευκαιρία σου να εξοικειωθείς και να κατακτήσεις και αυτό το κομμάτι.

Άπλωσε λοιπόν στο τραπέζι όλα τα καλλυντικά σου πάρε έναν καθρέφτη και ξεκίνα δουλειά.

Expert tip: Για να ξεκινήσεις από κάπου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τα makeup tutorials που υπάρχουν στο YouTube!

μακιγιάζ

Ευκαιρία να οργανώσεις την ντουλάπα σου

Το αναβάλλεις εδώ και καιρό κι εσύ όπως όλοι. Τώρα όμως ήρθε η ώρα. Πάρε τα καθαριστικά σου, μιας και αυτή την περίοδο καλώς ή κακώς είναι παντού γύρω σου, και ξεκίνα!

Χώρισε τα ρούχα σου σε αυτά που θέλεις να κρατήσεις και σε αυτά που θέλεις να δωρίσεις, ώστε να μην πάνε χαμένα μερικά ρούχα που έχεις να φορέσεις χρόνια. Έτσι θα εξοικονομήσεις χώρο και σε λίγο καιρό που θα ξαναβγείς, θα έχεις το περιθώριο να πας για ψώνια!

Expert tip: Οργάνωσε τα ρούχα σου ανά χρώμα ή ανά κατηγορία, ανάλογα τι σε βολεύει, για να δείχνει ομοιόμορφη η ντουλάπα σου.

ντουλάπα με ρούχα

Κάνε video chat με τις κολλητές σου

Τι κι αν δεν μπορείτε να πάτε για καφέ; Φτιάξτε καφέ στο σπίτι σας και μιλήστε μέσω messenger, skype, viber ή ό, τι άλλο θέλετε.

Ευτυχώς η τεχνολογία είναι δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο ταξίδι και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρον!

Expert tip: Κανονίστε να συνδεθείτε την ώρα που παίζει ένα αγαπημένο σας πρόγραμμα στην τηλεόραση, ώστε να σχολιάζετε όλες μαζί!

Videochat

Το σημαντικότερο απ' όλα: Διατήρησε την ψυχραιμία σου

Είναι μία μπόρα και θα περάσει. Μόνο με ηρεμία και καθαρό μυαλό θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις. Μείνε σπίτι για να προφυλάξεις εσένα και τους γύρω σου και όλα θα πάνε καλά!

Expert tip: Σε τρεις μήνες θα είμαστε στις παραλίες!