Τα έχει κόψει "μαχαίρι" εδώ και 14 χρόνια: Τα μυστικά διατροφής της Σοφίας Παυλίδου για να διατηρεί το κορμί της στα 48 της

«Έχω δει βελτίωση στην ποιότητα του δέρματός μου, στη διάθεσή μου, στα δόντια μου, στην ευεξία μου»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τα έχει κόψει

Το πρωί της Κυριακής 30/4 βρέθηκε στον αέρα του MEGA και συγκεκριμένα στο πλατό της εκπομπής "Όλα για τη ζωή μας" η Σοφία Παυλίδου, η οποία είναι πλέον 48 ετών, ωστόσο η εμφάνισή της σίγουρα δεν φανερώνει τον πραγματικό αριθμό, καθώς δείχνει πολύ νεότερη και έχει καταφέρει να διατηρεί το σώμα της με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να την περνούν για 20άρα.

Η ηθοποιός, λοιπόν, μίλησε για τον τρόπο που το έχει καταφέρει αυτό και δεν είναι άλλος από την διατροφή. Αποκάλυψε, έτσι, ποιες είναι οι τροφές που αποφεύγει, τι έχει κόψει "μαχαίρι" και ποιες είναι οι τροφές που έχει εντάξει στην δίαιτά της για να παραμένει πάντα τόσο λαμπερή.

Διαβάστε επίσης: Ξανά μαζί ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σοφία Παυλίδου - Για τσιπουράκι σε ταβερνάκι! Η φωτογραφία από την έξοδό τους

Τα μυστικά της διατροφής της Σοφίας Παυλίδου

«Υπήρξε φορά που χρειάστηκε να κάνω δίαιτα. Ήταν μετά την εγκυμοσύνη που συμβουλεύτηκα διατροφολόγο για να μπω σε ένα πρόγραμμα, γιατί λίγο η κούραση με τα παιδιά... Ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που τα κατάφερα, γιατί είμαι αρκετά λιχούδο και γενικά μη μου βάλεις εμένα "μη το φας αυτό ή φάε το άλλο", δεν μπορώ καθόλου να το ακολουθήσω.

Χρειάζεται να έχουμε μία ισορροπημένη διατροφή συνέχεια στην ζωή μας. Ξεκινάει από το να είσαι συνειδητοποιημένος για αυτό που τρως. Και έτσι αποφασίζεις αυτό που θα χρησιμοποιήσεις ως τροφή να είναι κάτι που θα σε ωφελήσει.

Είναι απόλαυση η τροφή, αλλά από εκεί και πέρα τρώμε γιατί πρέπει να πάρουμε κάποιες βιταμίνες, κάποια ιχνοστοιχεία, κάποια μέταλλα, για να θρέψουμε τον οργανισμό μας και να συνεχίσουμε να ζούμε. Αυτό είναι το βασικό», είπε αρχικά.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αρχικά, να πούμε ότι καταστρέφουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας, υπερκαλλιεργώντας και υπεραλιεύοντας, οπότε η τροφή που φτάνει στο πιάτο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα έπρεπε και αυτό που ήταν παλιότερα. Οπότε κάποια πράγματα όπως είναι το κρέας και το ψάρι, πέρα από τους ηθικούς λόγους που τα έχω βγάλει από την διατροφή μου εδώ και 14 χρόνια το κρέας, εδώ και 6 χρόνια το ψάρι, ήταν γιατί δεν πίστευα πως που τρώω είναι κρέας.

Πρωτεΐνη παίρνω από τους ξηρούς καρπούς, από τη κινόα, από τα όσπρια, από φυτική πρωτεΐνη που βάζω στο smoothie μου. Έχω δει βελτίωση στην ποιότητα του δέρματός μου, στη διάθεσή μου, στα δόντια μου, στην ευεξία μου. Δεν το βλέπω διατροφή, είναι ο τρόπος που ζω πια. Έχω κλείσει τα μάτια μου στα άλλα τρόφιμα, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν γλυκά με υποκατάστατα ζάχαρης που φτιάχνω και εγώ μόνη μου στο σπίτι με αγαύη, ζάχαρη καρύδας, υπάρχει και η μαύρη σοκολάτα».

Διαβάστε επίσης: «Τα παιδιά μου είναι...» - Η εξομολόγηση της Σοφίας Παυλίδου για τη διαμάχη με τον Μάνο Παπαγιάννη