H σούπερ δίαιτα των υγρών: Χάσε 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες!

Για εσάς που θέλετε να χάσετε γρήγορα βάρος!

H σούπερ δίαιτα των υγρών: Χάσε 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες!

Τώρα μπορείς να χάσεις 10 κιλά μέσα σε 10 ημέρες με αυτή την σούπερ δίαιτα των υγρών.

Από το 1941 που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα η μεγάλη αποτοξινωτική δίαιτα, ή αλλιώς The Master Cleanse Diet, είναι η ελπίδα, αλλά και η σίγουρη λύση, όσων θέλουν να χάσουν γρήγορα κιλά, καθώς είναι εφικτό μέσα σε 10 μέρες να χάσεις μέχρι και 10 κιλά. Παρακάτω θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες και απαντήσεις στις απορίες σου για αυτό το μικρό θαύμα!

Τι είναι

Η The Master Cleanse Diet, ή μεγάλη αποτοξινωτική δίαιτα, ή δίαιτα της λεμονάδας είναι μία δίαιτα express που βασίζεται στην κατανάλωση ενός ειδικού μείγματος, ώστε να βοηθηθεί ο οργανισμός να περιορίσει τις τοξίνες στο σώμα και να ενισχυθεί η φυσική καύση του λίπους στο μέγιστο δυνατό βαθμό το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Ήδη λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της σε Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και Ασία, έχουν δημιουργηθεί πολλές παραλλαγές της που αφορούν τη διάρκεια της (με το μέσο όρο τους να κυμαίνεται στις 14 ημέρες) και το τι περιλαμβάνει.

Πως λειτουργεί

Ο μηχανισμός πίσω από τη δίαιτα της λεμονάδας είναι πολύ απλός. Στην ουσία είναι απίστευτα χαμηλή σε θερμίδες δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο θερμιδικό έλλειμμα με αποτέλεσμα να έχει αντίκτυπο στο θερμιδικό ισοζύγιο σου. Δηλαδή, θα καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, άρα θα αδυνατίζεις.

Πρόκειται για μια πολύ αυστηρή δίαιτα-όπως λογικά θα έχεις καταλάβει μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της οποίας, εκτός από τα ειδικά ροφήματα που φτιάχνεις μόνη σου, επιτρέπονται ελάχιστα άλλα τρόφιμα. Διαιρείται σε 3 φάσεις, κατά τις οποίες επιβάλλεται η καθημερινή κατανάλωση 1,5 με 2 λίτρων νερού ή όπως ακριβώς αναφέρουν στα φόρουμ όσοι την έχουν δοκιμάσει μπορείς να βρεις πόσο νερό ακριβώς έχει ανάγκη ο οργανισμός σου σε ml πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των κιλών σου με το 0,30.

Η μεγάλη αποτοξινωτική δίαιτα το μόνο που απαιτεί από μέρος σου είναι η προετοιμασία της «ειδικής λεμονάδας», και φυσικά χωρίς να ξεχνάμε την υπομονή και την επιμονή. Επιπρόσθετα, το αυθεντικό πρόγραμμα της Master Cleanse προτείνει την κατανάλωση ακόμα δύο αφεψημάτων: το ένα είναι το διάλυμα αλατόνερου και το άλλο από φύλλα Αιγύπτου ή σέννας.

Το δύο επιπλέον αφεψήματα είναι ευεργετικά για τη σωστή λειτουργία του εντέρου, ειδικότερα όταν καταναλώνονται σε τακτική βάση, πρωί και βράδυ.

Το αλάτι βοηθάει στην αποβολή των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα. Ωστόσο, μη φοβάσαι για πιθανή κατακράτηση υγρών, αφού δεν πρόκειται να αφομοιώθει από τον οργανισμό, καθώς το μείγμα έχει περίπου το ίδιο ειδικό βάρος με το αίμα. Οπότε, το διάλυμα ουσιαστικά αυτό που θα κάνει είναι να κινηθεί μέσα στο σώμα σου χωρίς διακοπή απαλάσσοντας σε από τις τοξίνες. Ακόμα καλό είναι να αποφύγεις το πόσιμο νερό ή οτιδήποτε άλλο για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά πριν και μετά το αλμυρό νερό.

Πλεονεκτήματα


• Αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό


• Απώλεια βάρους


• Εξομαλύνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, των νεφρών, των αιμοφόρων αγγείων και του νευρικού συστήματος


• Καθαρίζει τα κύτταρα και τους αδένες σε ολόκληρο το σώμα


• Διατηρεί τους μύες και τις αρθρώσεις σε καλή κατάσταση


• Βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας και καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες


Μειονεκτήματα


• Κινδύνος ζαλάδων και πονοκεφάλου ειδικά κατά τις πρώτες μέρες


• Αν επιστρέψεις στο προηγούμενο τρόπο ζωής όσα κιλά έχασες θα επιστρέψουν, με μερικά ακόμα σαν bonus.


Κάνει για μένα…


Πραγματικά τα αποτελέσματα της είναι εμφανή άμεσα κι αξίζει να την προσπαθήσεις έχοντας βέβαια πλήρη επίγνωση των πιθανών παρενεργειών μια ολιγοθερμικής δίαιτας.


Έτσι, εκτός από όσους θέλουν να χάσουν βάρος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μπορέσεις να εξασφαλίσεις καλύτερη υγεία


Ωστόσο, η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους έχουν ένα άστατο τρόπο χωής με καταχρήσεις, και χρειάζονται επειγόντως να ξεκουράσουν και να καθαρίσουν τον οργανισμό τους, για όσους αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και καταπονημένοι, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ένα φυσικό τρόπο να χάσουν βάρος αφήνοντας τις κακές διατροφικές συνήθειες μια για πάντα στο παρελθόν.


Η Master Cleanse diet μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή και γενικά συνιστάται η χρήση της μερικές φορές το χρόνο σαν ένα μικρό σέρβις του οργανισμού!


Επιτρέπονται


• Ροφήματα βοτάνων


• Φρέσκα μυρωδικά, ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι


Απαγορεύονται


• Αναψυκτικά


• Καφές


• Αλκοόλ


• Ζάχαρη ή γλυκαντικό


Σημείωση


Μετά το τέλος της δίαιτας θα πρέπει να φροντίσεις να αποφύγεις τις υπερβολές διατηρλωντας ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα. Ενώ, πριν ξεκινήσεις τη δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείς το γιατρό σου, και φυσικά σε καμία περίπτωση να μην την ακολουθήσεις αν είσαι έγκυος ή θηλάζεις.


Φάση 1 – Είσοδος στη δίαιτα


Η πρώτη φάση έχει διάρκεια 3 μέρες και είναι προαιρετική. Ο σκοπός της είναι να προετοιμάσει τον οργανισμό να συνηθίσει την κατά πολύ λιγότερη κατανάλωση φαγητού.


Ημέρα 1


Την πρώτη ημέρα της δίαιτας μπορεις να καταναλώσεις φρούτα και λαχανικά σε άφθονες ποσότητες.


Ημέρα 2


Πάλι δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, και το μενού περιλαμβάνει βελουτέ σούπες λαχανικών και φυσικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών.


Ημέρα 3


Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα καθώς θα πρέπει να καταναλώσεις μόνο φρέσκο χυμό πορτοκάλι και μάλιστα 2 λίτρα.


Φάση 2 – Η κυρίως Master Cleanse diet


Το πρόγραμμα της δίαιτας αυτό καθαυτό διαρκεί μέχρι 10 ημέρες, αν και έχεις τη δυνατότητα να τη συνεχίσεις για όσες ημέρες θέλεις μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα.


Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να καταναλώσεις μέχρι 1.000 θερμίδες, και το μενού περιλαμβάνει φυσικούς χυμούς λαχανικών ή φρούτων, βελουτέ σούπες λαχανικών, ροφήματα βοτάνων κι απαραιτήτως τουλάχιστον 8 ποτήρια της αποτοξινωτικής λεμονάδας.


Φάση 3 – Έξοδος από τη Δίαιτα


Η τρίτη φάση επιτελεί τον ίδιο σκοπό με την πρώτη, και χαρακτηρίζεται ως μεταβατική. Διαρκεί μέχρι 3 μέρες και προετοιμάζει τον οργανισμό να για την ομαλήν επανένταξη των στερεών τροφών στη διατροφή σου.


Ημέρα 1


Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής ημέρας καταναλώνεις 2 λίτρα χυμό από φρέσκα πορτοκάλια.


Ημέρα 2


Σου δίνεται το ελεύθερο να καταναλώσεις απεριόριστες ποσότητες φρούτων και λαχανικών.


Ημέρα 3


Για ακόμα μία μέρα υπομένεις το μαρτύριο και μπορείς να καταναλώσεις χωρίς κανέναν περιορισμό στην πιοσότητα βελουτέ σούπες λαχανικών, και φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά.


Οι συνταγές της Master Cleanse diet


Αντιοξειδωτική Λεμονάδα (υλικά για ένα ποτήρι)


Υλικά


1 ποτήρι νερό (προαιρετικά εμφιαλωμένο)


2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι


2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου


1/4 κουτάλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν


Εκτέλεση


Απλά προσθέτεις όλα τα υλικά στο ποτήρι με το νερό και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά.


Σημείωση


Μπορείς να φτιάξεις μεγάλη ποσότητα και να την διατηρήσεις στο ψυγείο, αναμειγνύοντας μόνο τον αντίσοιχο χυμό φρέσκου λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου. Το νερό και το πιπέρι καγιέν θα τα προσθέτεις στο ποτήρι κατά το σερβίρισμα.


Αυτό γίνεται γιατί το σιρόπι σφενδάμου λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό κρατώντας τα ένζυμα ζωντανά. Ενώ, το νερό θα αποδυνάμωνε το σιρόπι σφενδάμου και θα είχε ως αποτέλεσμα να σκοτώσει τα ένζυμα στο φρέσκο χυμό λεμονιού.


Επιπλέον, όσοι ασκούν έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του προγράμματος μπορούν να προσθέτουν περισσότερο σιρόπι στο μείγμα τους.


Θαλασσινό Διάλυμα


Υλικά


1 λίτρο χλιαρό νερό


2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι (μπορείς να το προμηθευείς και από το φαρμακείο)


1 λεμόνι (το χυμό)


Εκτέλεση


Μέσα στο χλιαρό νερό προσθέτεις το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτεις και τον χυμό λεμονιού. Καλύτερα να το διατηρείς σε γυάλινο μπουκάλι.


Βότανα για τη δυσκοιλιότητα


Υλικά


Φύλλα Αιγύπτου ή σέννα


Εκτέλεση


Η αναλογία είναι 3 φύλλα βοτάνου σε δυο κούπες νερό. Τα βράζεις για 15 λεπτά, και στη συνέχεια καταναλώνεις πρωί και βράδυ με άδειο στομάχι.