Έτσι εξαφάνισε 18 κιλά από πάνω της - Η δίαιτα της Αθηνάς Οικονομάκου μετά την εγκυμοσύνη της

Αυτά είναι τα μυστικά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έτσι εξαφάνισε 18 κιλά από πάνω της - Η δίαιτα της Αθηνάς Οικονομάκου μετά την εγκυμοσύνη της

Μπορεί να είναι μητέρα δύο παιδιών, ωστόσο το κορμί της μαγεύει τους πάντες. Ο λόγος φυσικά για την Αθηνά Οικονομάκου, η οποία έχασε τα 18 κιλά που πήρε στην δεύτερη εγκυμοσύνη της (δείτε εδώ και μια φωτογραφία της με ένα θανατηφόρο μαύρο φόρεμα).

Η γνωστή ηθοποιός συγκεκριμένα είχε αποκαλύψει: «Να φάω πλούσιο πρωινό, μεσημεριανό σε κανονική ποσότητα, όχι μπουκίτσες, ανδρικό πιάτο δηλαδή, απογευματινό και κανονικό δείπνο. Αν χάσω ένα γεύμα, μπορεί να χάσω και μισό κιλό», έχει πει. Τα γλυκά αν και της αρέσουν, σπάνια τα αποζητάει, ενώ αποφεύγει το junk food και τα φαγητά που συνοδεύονται από βαριές σάλτσες.

Το διατροφικό της μενού βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή και σε συνταγές που της αρέσουν για να χάσει πρωτίστως λίπος, περιορίζοντας σημαντικά τη ζάχαρη, τον καφέ, τα τηγανητά και το αλκοόλ. Επιπλέον φροντίζει να καταναλώνει άφθονο νερό, αλλά και φυσικούς χυμούς. Όσον αφορά τη γυμναστική, αν και δεν δηλώνει φανατική οπαδός, το pilates και η aerial yoga έχει διαπιστώσει πως της ταιριάζουν απόλυτα. «Όταν πηγαίνω, περνάω καλά. Μέχρι να πάω έχω θέμα. Μάλιστα, το κίνητρό μου για να πάω είναι ότι ντρέπομαι που θα με περιμένει η γυμνάστρια...».

 Η δίαιτα της Αθηνάς Οικονομάκου μετά την εγκυμοσύνη της

Το πρόγραμμα διατροφής της Αθηνάς Οικονομάκου

ΔΕΥΤΕΡΑ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και 1 μπανάνα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψάρι βραστό με βραστά λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Χορτόσουπα με τυρί και ψωμί ολικής άλεσης.

ΤΡΙΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και μια φέτα τυρί του τοστ. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Στήθος κοτόπουλο βραστό με βραστά λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόσουπα με λαχανικά και μια φέτα ψωμί του τοστ ολικής άλεσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι γάλα με 2 φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 κ.γ. ταχίνι. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψητές ή βραστές πατάτες με τόνο και σαλάτα με πράσινα λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Ανάλατους ξηρούς καρπούς. ΒΡΑΔΙΝΟ: 1 ντάκο με ντομάτα τριμμένη και φέτα.

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 γιαούρτι με 3 κ.σ. βρώμη και ώ αποξηραμένα φρούτα. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: Δημητριακά με γάλα. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 2 μέτρια μπιφτέκια μοσχαρίσια (150 γρ.) με 1,5 φλιτζάνι κινόα με λαχανικά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 μπάρα δημητριακών και ένα ποτήρι γάλα. ΒΡΑΔΙΝΟ: Ομελέτα με 2 αυγά με κατίκι ή ανθότυρο και λαχανικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΠΡΩΙΝΟ: Δημητριακά ολικής άλεσης και ένα τοστ με τυρί. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο εποχής. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ψητή μπριζόλα με καρότα και ένα φλιτζάνι καστανό ρύζι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Γιαούρτι με μέλι. ΒΡΑΔΙΝΟ: Μισή μερίδα του μεσημεριανού.

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΙΝΟ: Βραστό αυγό με ψωμί ολικής άλεσης και δημητριακά. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 2 ρυζογκοφρέτες με ταχίνι. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 1 μερίδα όσπρια ή λαδερά. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης και έναν φυσικό χυμό. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόσουπα με φρέσκα λαχανικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΙΝΟ: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και δημητριακά ολικής άλεσης. ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ: 1 φρούτο και 2 πολύσπορα κριτσίνια. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: Ζυμαρικά με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και 1 κομμάτι τυρί. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ: Ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. ΒΡΑΔΙΝΟ: Κοτόπουλο μαγειρεμένο στον ατμό με λαχανικά.

Πηγή:ΕΓΩ

Διώροφο με καταπράσινο κήπο - Φωτογραφίες από το σπίτι που μένουν Οικονομάκου και Μιχόπουλος

Ονειρικό είναι το σπίτι που μένουν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος. Το έχουν φτιάξει έτσι ώστε να είναι ο προσωπικός τους παράδεισος εκεί όπου θα περνούν χρόνο με τα δυο παιδιά τους μακριά από προβλήματα και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η μονοκατοικία τους είναι διώροφη και διαθέτει μεγάλο σαλόνι που ενώνεται με την τραπεζαρία - δείτε μάλιστα την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τους - , αλλά και μεγάλο καταπράσινο κήπο όπου παίζουν οικογενειακώς το καλοκαίρι.

Η Αθηνά Οικονομάκου επίσης έχει φτιάξει το δικό της δωμάτιο με τα ρούχα, τα παπούτσια και τα κοσμήματα της και δεν είναι λίγες οι φορές που μας το έχει δείξει μέσα από αναρτήσεις της.

Όσον αφορά την διακόσμηση, τα χρώματα της είναι σε γήινα χρώματα, κάνοντας πιο φωτεινό το χώρο. Εντυπωσιακές επίσης είναι και φωτογραφίες από το ξενοδοχείο του Μιχόπουλου

Σπίτι Οικονομάκου - Μιχόπουλου κήπος

Φωτογραφίες από το σπίτι Οικονομάκου - Μιχόπουλου στην Κηφισιά

Σπίτι Οικονομάκου - Μιχόπουλου

Σπίτι Οικονομάκου - Μιχόπουλου ντουλάπα