Κάνει την Κρητική διατροφή για να χάσει τα κιλά των εορτών - Τι τρώει η Μαρία Τζομπανάκη και διατηρείται άψογα στα 66 της

Τα μυστικά της "Καλλιόπης" για μια τέλεια σιλουέτα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Η Μαρία Τζομπανάκη είναι 66 χρονών, είναι Ελληνίδα ηθοποιός, απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου, με σπουδές στον χορό, την κλασική κιθάρα και το τραγούδι.Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού. Από το 2002 έως το 2010 υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000. Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ "ORFEUS" και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού "ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ" που ενοποιήθηκε με την "ORFEUS". Ε

Είναι μητέρα του επίσης ηθοποιού, Ορφέα Αυγουστίδη. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρματία Γιάννη Βάλβη. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Οι Πανθέοι, Η Τελευταία Νύχτα της Γης, Λάουρα, Οι αξιόπιστοι, Το γυμνό κορίτσι, Ουράνιο τόξο, Δεσμώτες, Παρακαμπτήριος, Άνω κάτω το Σαββάτο, Τμήμα Ηθών, Ρίχτερ Μιούζικ, Τολμηρές Ιστορίες, Οι Αγνοημένοι, Ανατομία ενός εγκλήματος, Το μάτι του φιδιού, Μαγική Νύχτα, Τολμηρές Ιστορίες, Ο ιός του πατέρα, Εκείνες κι εγώ, Διπλή αλήθεια, Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή, Το φτερούγισμα του γλάρου, Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, Μια φορά στα χίλια χρόνια, Ποτέ δεν είναι αργά, Τα παιδιά της Νιόβης (Τηλεοπτική σειρά), Οι Μάγισσες της Σμύρνης, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Όμικρον Θετικό, Σημεία και Τέρατα, Σασμός (δείτε εδώ τις εξελίξεις της ερχόμενης εβδομάδας).

Πώς χάνει τα κιλά τον εορτών η Μαρία Τζομπανάκη
NDP

Πώς χάνει τα κιλά τον εορτών η Μαρία Τζομπανάκη

Η Μαρία Τζομπανάκη μπορεί να έχει πολύ βεβαρυμένο πρόγραμμα λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων ωστόσο πάντα βρίσκει χρόνο να αφιερώνει στον εαυτό της και την περιποίησή της. Μπορεί να απόλαυσε δίχως ενοχές το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, ωστόσο πάντα μετά τις γιορτές (τις οποίες και πέρασε με τον γιο της και την νύφη της) κάνει για γρήγορο detox την Κρητική διατροφή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό Εγώ, η "Καλλιόπη" του Σασμού καταναλώνει ελάχιστο κρέας, αρκετό ψάρι και άφθονα φρούτα και πολλά , όσπρια και λαχανικά. Το πρωινό της αποτελείται από μια κουταλιά μέλι πάνω σε κρητικό παραδοσιακό ψωμί, οι ίνες του οποίου βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Ενώ, καταναλώνει αφεψήματα από φασκόμηλο, θυμάρι και δεντρολίβανο που απομακρύνουν τις τοξίνες από τον οργανισμό.