Συναγερμός! Πειρατές εισέβαλαν σε ελληνικό πλοίο και απήγαγαν τους ναυτικούς!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Συναγερμός! Πειρατές εισέβαλαν σε ελληνικό πλοίο και απήγαγαν τους ναυτικούς!

Συναγερμός έχει σημάνει καθώς πειρατές εισέβαλαν σε ελληνικό πλοίο και απήγαγαν κάποιους από τους ναυτικούς, ανάμεσά τους και Έλληνες!

Επίθεση από πειρατές δέχθηκε το ελληνόκτητο τάνκερ Nave Constellation, ενώ έπλεε ανοιχτά της Νιγηρίας.

Το περιστατικό αυτό φυσικά θυμίζει την απαγωγή του Έλληνα ναυτικού πριν από περίπου ένα μήνα.

Οι ένοπλοι πειρατές που επιτέθηκαν στο πλοίο απήγαγαν 19 ναυτικούς. Πρόκειται για 18 Ινδούς και 1 Τούρκο, σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκει το δεξαμενόπλοιο. Η επίθεση των ενόπλων έγινε το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το πλοίο- υπό σημαία Χονγκ Κονγκ- βρισκόταν 100 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Μπόνι, στη Νιγηρία.

Οι πειρατές άφησαν στο τάνκερ 7 μέλη του πληρώματος. Αυτοί, με εντολή της εταιρείας, μετέφεραν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλές σημείο και περίμεναν ενισχύσεις. Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, δεν υπήρξε ζημιά στο πλοίο, ή θαλάσσια ρύπανση, από την επίθεση των πειρατών.

Ο εκπρόσωπος του πλοιοκτήτη τόνισε: «Η Navios ως πλοιοκτήτες και η Anglo Eastern ως Διευθυντής Πληρωμάτων έχουν σαν προτεραιότητα την ασφάλεια και την έγκαιρη επιστροφή των 19 ατόμων που απήχθησαν από τους πειρατές. Όλες οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του κράτους της σημαίας, έχουν ειδοποιηθεί και ανταποκρίνονται και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν την την έγκαιρη απελευθέρωσή τους».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Νοεμβρίου πειρατές είχαν επιτεθεί σε άλλο ελληνικό τάνκερ, ανοιχτά των ακτών του Τόνγκο και πήραν ομήρους τέσσερα μέλη του πληρώματος, ανάμεσά του και έναν Ελληνα.

Έκτακτο: Πειρατές απήγαγαν Ελληνικό πλήρωμα!

Μόλις έσκασε έκτακτο! Πειρατές απήγαγαν Ελληνικό πλήρωμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες πειρατές επιτέθηκαν σε ελληνικό πλοίο που έπλεε στα ανοιχτά του Τόγκο, συλλαμβάνοντας ως ομήρους το πλήρωμα.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, επρόκειτο για ένα τάνκερ με ελληνική σημαία.

Μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Έλληνας, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

Φρίκη! Βρέθηκε νεκρή μέσα σε πλοίο!

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, απ' τους οποίους ο ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Πηγή: protothema.gr