Έκτακτο τώρα: Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Όμηροι άνδρες!

Τι συνέβη;

Έκτακτο τώρα: Ένοπλη επίθεση σε ελληνικό πλοίο! Όμηροι άνδρες!

Έκτακτο "έσκασε" μόλις τώρα! Τι συνέβη και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την ένοπλη επίθεση που έγινε σε ελληνικό πλοίο, με ομήρους άνδρες;

Οι δράστες απήγαγαν οκτώ ναυτικούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες!

Ένοπλη επίθεση το πρωί της Τρίτης δέχθηκε ο υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν με συνέπεια την απαγωγή οκτώ, εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Από αυτούς οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό στο τάνκερ σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την επίθεση στο τάνκερ
«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε (05) είναι Έλληνες υπήκοοι, οι δύο (02) υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες έγινε και μία εμπρηστική επίθεση στο Περιστέρι.


Πηγή: iefimerida.gr

Συναγερμός στην Αθήνα! Εμπρηστική επίθεση σε δύο αμάξια!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αθήνα με την είδηση πως έγινε εμπρηστική επίθεση σε δύο αμάξια στα Άνω Λιόσια και στην Αγία Βαρβάρα.

Εμπρησμοί σε δύο αυτοκίνητα σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα Άνω Λιόσια και στην Αγία Βαρβάρα.

Το ένα πυρπολήθηκε στη συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Μαντούς Μαυρογένους στα Άνω Λιόσια και το δεύτερο στην οδό Αιόλου 61 στην Αγία Βαρβάρα. Για τους εμπρησμούς αυτούς διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες έγινε ακόμα μία εμπρηστική επίθεση στο Περιστέρι.

Σημειώνεται ότι χθες σημειώθηκε ακόμα ένας εμπρησμός ΙΧ στο Βοτανικό και, μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω όχημα ήταν κλεμμένο.