Διπλός σεισμός στα Δυτικά της Ελλάδας - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διπλός σεισμός στα Δυτικά της Ελλάδας - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Διπλός σεισμός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στα Δυτικά της Ελλάδας! Πόσα Ρίχτερ ήταν και τι λένε οι ειδικοί; Θα υπάρξει κίνδυνος για την περιοχή και τους κατοίκους της;

Η πρώτη σεισμική δόνηση έγινε στις 6:35 στην Πύλο και ήταν της τάξης των 2.4 ρίχτερ στα μόλις 12 χιλιόμετρα από την κωμόπολη της Μεσσηνίας, με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη ήρθε μόλις στις 7:37 αρκετά κοντά στη Ζάκυνθο και, συγκεκριμένα, στα 12 χιλιόμετρα και με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα, ούσα στα 2.1 ρίχτερ. Πρόσφατα επίσης διπλός σεισμός «χτύπησε» και σε Κάσο και Σκύρο. Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσαν οι ειδικοί.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν από τον διπλό σεισμό στα Δυτικά της Ελλάδας, σεισμός σημειώθηκε και στα Κύθηρα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» τα Κύθηρα πριν από λίγη ώρα. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση.

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Κύθηρα το μεσημέρι της Πέμπτης. Το επίκεντρο εντοπίζεται 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του νησιού. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει και τον Πύργο.

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί το επίκεντρο του σεισμού:

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν από το σεισμό των Κυθήρων, προηγήθηκε ένας πρωινός σεισμός στη Ρόδο

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/3) κοντά στη Ρόδο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 02:32, σε υποθαλάσσια περιοχή, νότια της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 600 μέτρα. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 80 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες σεισμός έγινε και στην Κρήτη.

athensmagazine.gr