Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη. Πόσα Ρίχτερ ήταν και τι αναφέρουν οι ειδικοί; Υπήρξαν τραυματισμοί και τι λένε για τον κίνδυνο της περιοχής; Διαβάστε αναλυτικά.

Σεισμός μεγέθους 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήτη.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή βόρεια, βορειοδυτικά της Σητείας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σεισμός σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κάσο και την Σκύρο.

Εκτός από τον σεισμό στην Κρήτη, είχαμε έναν ακόμη 6,2 Ρίχτερ

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε και δείτε αναλυτικά πού «χτύπησε» ο Εγκέλαδος! Οι κάτοικοι είναι σε πανικό και οι ειδικοί έδωσαν τα φώτα τους. Πρέπει να υπάρχει ανησυχία ή η κατάσταση είναι υπό έλεγχο; Όλες οι λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών έπληξε τα νησιά του Αρχιπελάγους Μαδέρας, μια αυτόνομη περιοχή της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι εφόσον δεν υπάρχουν θύματα, οφείλουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας. Θυμίζουμε ότι χτες έγινε σεισμός αισθητός στην Αθήνα - Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Μπάχα στο Μεξικό και ο Εγκέλαδος χτύπησε για τα καλά! Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς από τη δόνηση.

Ενώ, σεισμολόγος έχει προειδοποιήσει για το ποια είναι τα πιο επικίνδυνα εδάφη στον ελλαδικό χώρο... Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, η δόνηση σημειώθηκε περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Μεξικάλι στην Μπάχα της Καλιφόρνια.

Κάποιες αναφορές σημείωναν πως ο σεισμός έγινε αισθητός και πέρα από τα σύνορα, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.