Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Ελλάδα - Ποιος ο ρόλος μας στην θεραπεία του ιού;

Όσα αποκάλυψε ο γνωστός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Ελλάδα - Ποιος ο ρόλος μας στην θεραπεία του ιού;

Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την Ελλάδα για τον κορωνοϊό. Ποιος ο ρόλος μας στην θεραπεία του ιού; Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φάουτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια για την εξεύρεση θεραπείας εναντίον του κορωνοϊού αναγνώρισε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, με αφορμή τις δοκιμές του remdesivir.

Ο ρόλος του remdesivir στον κορωνοϊό

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Φάουτσι αναφέρθηκε στα υποσχόμενα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη remdesevir, λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες δοκιμές «ανοίγουν τον δρόμο» για μια πιθανή θεραπεία έναντι του ιού.

«Ήταν μια διεθνής δοκιμή, η οποία έγινε σε πολλά ερευνητικά κέντρα, τα οποία δεν βρίσκονταν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Δανίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δοκιμές του remdesivir.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενδέχεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα ότι παρέχει κατεπείγουσα έγκριση για τη χορήγηση remdesivir σε ασθενείς που πάσχουν από κορωνοϊό. Δείτε εδώ και μια νέα έρευνα που προκάλεσε σοκ για τον ιό

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από την αναφορά των ΗΠΑ στην Ελλάδα δείτε και το σχέδιο ΧΑΜ που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Αυτό είναι το σχέδιο "ΧΑΜ" που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πρέπει να τα γνωρίζετε όλα, γιατί από Δευτέρα θα τεθεί σε εφαρμογή, προσπαθώντας σιγά σιγά να αφήσουμε πίσω τα μέτρα της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κωδικός σχέδιο ΧΑΜ. Αυτό είναι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης που θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 4 Μαΐου οπότε και αίρονται ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κοροναϊό.

Το σχέδιο αυτό παρουσίασε με ανάρτησή σου στο Twitter o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλίας

Όπως έγραψε ο υφυπουργός χαρακτηριστικά : «Μέχρι την Κυριακή 3/5 τα μεσάνυχτα, μένουμε σπίτι! Από Δευτέρα 4/5, βγαίνουμε από το σπίτι και ενεργοποιούμε το Σχέδιο ΧΑΜ».

Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά είναι: «Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)! Τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, μένουμε υπεύθυνοι, μένουμε ασφαλείς!».