Συναγερμός στο ΑΤ Ομόνοιας - Με κορωνοϊό κρατούμενος

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός στο ΑΤ Ομόνοιας - Με κορωνοϊό κρατούμενος

Έξι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι του αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας Αλβανός που κρατούνταν στα κρατητήρια για διοικητική απέλαση, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αλλοδαπός ήταν κρατούμενος του τμήματος Εξαρχείων αλλά λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε χτες στο τμήμα Ομόνοιας.

Σήμερα τις πρωινές ώρες ο κρατούμενος ένοιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Να σημειώσουμε επίσης πως, ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την χορήγηση του εμβολίου του κορωνοϊού, καθώς η βρετανική εταιρεία AstraZeneca γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την Κομισιόν για την προμήθεια έως 400 εκατ. δόσεων του εμβολίου AZD1222 ενάντια στη νόσο covid-19.

Μέχρι χθες στην Ελλάδα τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού ήταν 217

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 217, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 269.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7684, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες.

1765 (23.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3585 (46.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 8 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 235 θανάτους συνολικά στη χώρα. 82 (34.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο ποδοσφαιριστής Σέρχιο Αραούχο.