Θρήνος! Πέθανε ο Χρήστος Ρόκας

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Χρήστος Ρόκας

Πέθανε χθες, Σάββατο, 29 Αυγούστου στην Αθήνα σε ηλικία 90 ετών ο Χρήστος Ρόκας, ιδρυτής της φερώνυμης εταιρείας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ελληνική αγορά της ανανεώσιμης ενέργειας, την οποία κατέχει πλέον η Ισπανική Iberdrola, σκορπώντας θρήνο σε συγγενείς και φίλους του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί, αύριο Δευτέρα, 31 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελευσίνας.

Το 1958 ο Χρήστος Ρόκας παραιτήθηκε από τη ΒΙΑΜΑΞ και με μετοχικό κεφάλαιο μερικές χιλιάδες ευρώ (που είχε συγκεντρώσει κατά κύριο λόγο ο αδελφός και συνεταίρος του Μελέτης), δημιουργεί την εταιρεία Χ. Ρόκας ΑBEE (με εργοστάσιο και στη ΒΙΠΕ Τρίπολης) η οποία στην πορεία εξελίχθηκε σε μια μεγάλη επιχείρηση που προμήθευε με γερανούς και μεταλλικές κατασκευές πελάτες όπως η ΔΕΗ, το λιμάνι του Πειραιά και άλλες μεγάλες βιομηχανίες.

Η δεκαετία του 1990 στάθηκε κομβική, καθώς η Ρόκας κατασκεύασε για λογαριασμό της ΔΕΗ τα πρώτα αιολικά πάρκα. Ωστόσο, όταν άνοιξε η αγορά της πράσινης ενέργειας και για τους ιδιώτες, η εταιρεία άρπαξε την ευκαιρία και ξεκίνησε τη δική της αυτόνομη πορεία εγκαθιστώντας μάλιστα, το 1998, το πρώτο μεγάλο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα, ισχύος 10,2 MW στην Κρήτη.

Θρήνος ξέσπασε βέβαια και στον χώρο της πολιτικής με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γκελεστάθης.

Πηγή: drt915.gr

Θρήνος! Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Black Panther»

Θρήνος έχει ξεσπάσει στο Hollywood και γενικότερα στον καλλιτεχνικό χώρο, με την είδηση πως ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη γνωστή ταινία Black Panther, Chadwick Boseman, πέθανε σε ηλικία 43 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

O ηθοποιός πάλευε με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από το 2016 και, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Twitter, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όλες οι πρόσφατες ταινίες του Boseman γυρίστηκαν «ανάμεσα σε αμέτρητες εγχειρήσεις και χημειοθεραπείες».

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο 3ος, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηθοποιού, είπε πως έδωσε «ζωή στην Ιστορία» με τους ρόλους του, ενώ τόνισε: «Ως μαύρος πάνθηρας, υπήρξε υπερήρωας για πολλούς. Και παρά τα τέσσερα χρόνια μακράς μάχης με τον καρκίνο, συνέχισε να παλεύει και να εμπνέει. Θα μας λείψει», ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και για το θάνατο του Γιώργου Βούρου.

Πηγή: ethnos.gr