Απόφαση του δικαστηρίου: Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Φύσσα - Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α και 7 βουλευτές της

Βγήκε μόλις η απόφαση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Απόφαση του δικαστηρίου: Ένοχος ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Φύσσα - Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α και 7 βουλευτές της

Μόλις βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος.

Τα επεισόδια παρόλα αυτά συνεχίζονται.

Δείτε live όσα συμβαίνουν!

Μια ακόμη σημαντική απόφαση πάρθηκε στο δικαστήριο που αφορά στην Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση. Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλη ένταση μεταξύ των μπλοκ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ένταση υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα μέλη των δύο παρατάξεων να... συγκρούονται μετωπικά έξω από το Εφετείο στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι αυτή την ώρα υπάρχουν διαπληκτισμοί, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Όλα δείχνουν πάντως ότι οδεύουμε για εκτόνωση της κατάστασης, παρότι κάποιοι λίγοι ανταλλάσσουν σπρωξιές και γροθιές.

Πανικός και επεισόδια επικρατούν και στις ταράτσες γύρω από το εφετείο!

Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δείτε live τις τελευταίες εξελίξεις

Μετά από 5,5 χρόνια διαδικασίας, έφτασε η κορυφαία στιγμή της δίκης της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης. Παρακολουθήστε live στο YouWeekly.gr όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο Εφετείο για την ανακοίνωση της απόφασης ήταν η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που δεν έχει λείψει από καμία δικάσιμο τα τελευταία πέντε χρόνια. Από το δικαστήριο απουσιάζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να διαδηλώσουν, μεταξύ των οποίων μέλη του ΠΑΜΕ, αντιεξουσιαστές αλλά και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Παρακολουθήστε εδώ live τις τελευταίες εξελίξεις:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μαυροφορεμένη και υποβασταζόμενη η μητέρα του Φύσσα - Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα στις 11 η ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. Ήρθε επιτέλους η ώρα της δικαιοσύνης για τον Παύλο Φύσσα, ο οποίος στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε από τις μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά. Η μητέρα του, Μάγδα, κατέφθασε μαυροφορεμένη στο εφετείο.

Στο χθεσινό της άρθρο στην εφημερίδα Αυγή η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα σκιαγράφησε την εικόνα της Μάγδας Φύσσα, την οποία παρομοίασε με «κλαρί αλύγιστο».

H μητέρα του Φύσσα είχε επίσης καταρρεύσει μόλις είδε τον δολοφόνο του γιου της στη δικαστική αίθουσα πέρισυ το καλοκαίρι!

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Η εικόνα της Μάγδας στις 453 συνεδριάσεις της δίκης, όπου παρακολουθεί σαν κλαρί αλύγιστο, καμένο αλλά αλύγιστο, τους δολοφόνους του γιου της να υπεκφεύγουν, να ψεύδονται, να κρύβονται πίσω από σαθρές δικαιολογίες που η νεοναζιστική οργάνωση χρησιμοποιεί όλα τα αυτά τα χρόνια για να καλύπτει τα εγκλήματα της, άγγιξε ό,τι πιο εσωτερικό και βαθύ έχουμε μέσα μας και μετατράπηκε από μητέρα του Παύλου, σε μητέρα όλων μας».

Λίγο μετά τις 8 άρχισαν να μπαίνουν στην δικαστική αίθουσα δικηγόροι και δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων είναι καταγεγραμμένα σε λίστα, που είχε προηγουμένως ελεγχθεί από ειδικά σκυλιά της Αστυνομίας.

undefined

Μάγδα Φύσσα

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο: