Αυστηρά μέτρα στα Lidl για τον κορωνοϊό - Ανακοινωθέν που αφορά όλους τους πελάτες

Προσοχή!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυστηρά μέτρα στα Lidl για τον κορωνοϊό - Ανακοινωθέν που αφορά όλους τους πελάτες

Για τη Lidl Ελλάς η υγεία και η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων της συνιστά απόλυτη προτεραιότητα. Για αυτό και ενισχύει τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα καταστήματά της για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, με την πρωτοβουλία τοποθέτησης επιπλέον σταθμών αντισηψίας χεριών στους χώρους των καταστημάτων και ειδικών προστατευτικών διαχωριστικών από πλεξιγκλάς στα ταμεία.

Με την τοποθέτησή τους μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και τον πελάτη που εξυπηρετείται στο ταμείο.

Παράλληλα η Lidl Ελλάς προχωρά στην εγκατάσταση αυτόματης αναγγελίας από τα μεγάφωνα των καταστημάτων ανά 10 λεπτά, που υπενθυμίζει στους πελάτες να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων για τη δική τους ασφάλεια καθ' όλη τη διάρκεια των αγορών τους και κατά την αναμονή στο ταμείο.

Η εφαρμογή των παραπάνω πρόσθετων μέτρων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Lidl Ελλάς.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τις νομοθετικού χαρακτήρα οδηγίες οι εργαζόμενοι στα 225 καταστήματα λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας ενώ εφαρμόζεται η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15τ.μ. μεταξύ τους.

Με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα η Lidl Ελλάς προχωρά διαρκώς σε νέες πρωτοβουλίες και πρόσθετα μέτρα για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των πελατών της.

Διαβάστε εδώ σε ποιους απαγορεύεται πλήρως να μπουν στα καταστήματα Lidl!

Σκάνδαλο με τα Lidl - Άνοιξαν κατάστημα κανονικά μετά από κρούσμα κορωνοϊού! Σε ποια περιοχή

Μια απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως για τα σούπερ μάρκετ Lidl δημιουργώντας ένα μεγάλο σκάνδαλο στην κοινή γνώμη! Το site imerazante.gr ανέφερε πριν από λίγο καιρό πως κατάστημά του άνοιξε παρά το γεγονός πως υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και έπρεπε να κρατηθεί κλειστό!

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ούτε 24 ώρες δεν άφησαν να περάσουν από την επιβεβαίωση κρούσματος στο προσωπικό της στη Ζάκυνθο, η πολυεθνική εταιρεία super market lidl, η οποία ηγείται του χώρου στη Ζάκυνθο και με κάθε τρόπο το κατάστημα άνοιξε χθες το απόγευμα. Είναι γνωστό ότι το κατάστημα της Ζακύνθου τοποθετείται στα τρία καλύτερα της Ελλάδας.

Μπορεί ως πολυεθνική εταιρία να λειτουργεί με ιλιγγιώδη ανάπτυξη εντός Ελλάδας, όμως στο κομμάτι της επικοινωνίας λειτουργεί άκρως ερασιτεχνικά…

Μετά το χθεσινό άνοιγμα, η εταιρία επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι με την εφημερίδα μας και τον ενημερωτικό ιστότοπό μας, για να μας πει ότι (!) τοιχοκόλλησαν ανακοίνωση – αφίσα στο ζακυνθινό κατάστημα για να ενημερωθεί το κοινό! Έτσι ενημερώνουν μια φανερά και δικαιολογημένα ανάστατη νησιωτική κοινωνία!

Η εταιρεία ενώ έχει λάβει απαντήσεις στα τεστ μέρους του προσωπικού, δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν νέα κρούσματα διότι εκκρεμούν ακόμη απαντήσεις αποτελεσμάτων.

Παράλληλα η εταιρεία νοιάστηκε για να μην αφήσει τους καταναλωτές χωρίς ψώνια και έφερε εξολοκλήρου «άτρωτο και καθαρό» προσωπικό εκτός Ζακύνθου!

Για την lidl η άμεση λειτουργία και τα ανοιχτά ταμεία είναι πάνω από όλα… και καλά κάνει.
Άλλες, πολύ μικρές Ζακυνθινές επιχειρήσεις που είχαν κρούσμα, σφράγισαν πόρτες για δύο και τρία εικοσιτετράωρα περίμεναν με υπομονή όλα τα αποτελέσματα, δεν έκρυψαν τίποτα και δημοσίευσαν φωτογραφίες απολυμάνσεων…

Δείτε εδώ ποια καταστήματα Βενέτη κλείνουν λόγω... κορωνοϊού!

Τι λέει μεταξύ άλλων η τοιχοκόλληση:

  • ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19
  • H εταιρία ενημερώνει ότι από την Παρασκευή 28.08.2020 το απόγευμα επαναλειτουργεί το κατάστημα στη Ζάκυνθο αποκλειστικά με την έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.
  • Το κατάστημα στο 3ο χλμ 35ης Εθνικής Οδού Ζακύνθου – Κεριού ανέστειλε την λειτουργία του την Πέμπτη 27.08.2020 το απόγευμα λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού Covid-19 ενός από τους εργαζομένους, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ενώ προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση με ανάρτηση αφίσας και αναγραφή ευκρινώς της πληροφορίας στην είσοδο του καταστήματος.
  • Διενεργήθηκε απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος από εξειδικευμένη εταιρία και δόθηκε το πιστοποιητικό απολύμανσης, πετάχτηκαν όλα τα φρέσκα προϊόντα καθώς και τα προϊόντα αρτοποιείου έψησης (bake off) και αντικαταστάθηκαν με νέα μετά την απολύμανση ενώ ομοίως αντικαταστάθηκε και το προσωπικό.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19 και θα ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ τόσο σε περίπτωση θετικού όσο και αρνητικού αποτελέσματος.

Πηγή: imerazante.gr