Κορωνοϊός: Με πόσα άτομα θα κάνουμε Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Δώστε προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Με πόσα άτομα θα κάνουμε Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τόνισε ότι δεν θα πρέπει σε κάθε σπίτι να είναι πάνω από δύο οικογένειες και ο μέγιστες αριθμός των ατόμων δεν θα πρέπει να περνά τα 9 άτομα.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά όλοι πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται ότι αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Η αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων είναι κλειδί για να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα. Αυτό που εμείς έχουμε ως αυστηρή σύσταση είναι η αποφυγή των συναθροίσεων, και να μπορέσουμε να περάσουμε τις γιορτές με την οικογένειά μας ή το πολύ με μια ακόμη οικογένεια, μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Στο ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορούν και μετά τις 9 το βράδυ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Δείτε εδώ και τι αποφασίστηκε για τα σχολεία.

Μιλάμε στην ουσία για τέσσερις ημέρες παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα Πρωτοχρονιάς και παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα Χριστουγέννων. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες αν μπορεί να υπάρξει κάτι ευρύτερο από το συνηθισμένο ωράριο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί όπως αντιλαμβάνονται όλοι και από την εξέλιξη για το θέμα του λιανεμπορίου».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 1251 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 116721, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

5007 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 31293 (26.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 167 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 668 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Τέλος, έχουμε 89 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3092 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1237 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.