Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Νίκος Δένδιας

Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Νίκος Δένδιας
Ενημέρωση 29.12.2020 11:12
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εντάχθηκε στη λίστα των Ελλήνων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τη μάχη με την πανδημία.

Ο Νίκος Δένδιας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία από τη στιγμή που εμβολιάζεται και ευχαρίστησε τους επιστήμονες που δούλεψαν πολύ σκληρά για να φέρουν το εμβόλιο.

«Σηκώνουμε μανίκια, κάνουμε το εμβόλιο, προστατεύουμε τους εαυτούς μας, το ΕΣΥ, την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε τους δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο που εργάσθηκαν σκληρά για να μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ελευθερία από τον covid 19» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας, ενώ νωρίτερα εμβολιάστηκε και ο υφυπουργός υγείας.

Νίκος Δένδιας εμβόλιο

Το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να επιτύχουμε την ανοσία

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ανέφερε πως πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας.

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021», δήλωσε ο κ. Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς τυχνάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου.

«Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Σύψας, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες:

«Ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εκφράζοντας το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική τον Ιανουάριο.

«Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε και να υπενθυμίσουμε πως σήμερα αυτά τα πρόσωπα ήταν τα πρώτα που εμβολιάστηκαν.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πραγματοποιήθηκαν για σήμερα οι εμβολιασμοί - Οι τελευταίοι ήταν στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Share