Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μόλις πριν από λίγα λεπτά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Μόλις πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προστέθηκε στη λίστα των Ελλήνων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υφυπουργός μαζί με κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας έδωσε ο ίδιος το «παρών» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την παραλαβή 83.850 δόσεων του εμβολίου της Pfizer. «Συνεχίζουμε κανονικά βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου», ήταν η μόνη δήλωση που έκανε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ νωρίτερα εμβολιάστηκε και ο Νίκος Δένδιας.

Νίκος Χαρδαλιάς εμβόλιο

Το ποσοστό του πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για να επιτύχουμε την ανοσία

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ανέφερε πως πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας.

«Εάν όλα πάνε καλά, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια να φτάσουμε στο 70% μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, ώστε να κάνουμε καλά Χριστούγεννα του 2021», δήλωσε ο κ. Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, καθώς τυχνάνει να είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού του νοσοκομείου.

«Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για επιτύχουμε το τείχος ανοσίας, για να είναι ασφαλείς και όσοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί» τόνισε ο κ. Σύψας, προσθέτοντας πως για να γίνει αυτό εξαρτάται από δύο παράγοντες:

«Ο πρώτος, το κατά πόσο οι Έλληνες θα προσέλθουν να εμβολιαστούν και δεύτερον, ποιος θα είναι ο εφοδιασμός της χώρας μας με εμβόλια».

«Εάν δεν πετύχουμε το 70%, η πανδημία θα συνεχίσει να υπάρχει» υπογράμμισε ο Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι περιορισμοί και τα lockdown.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να εμβολιαστούμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Παράλληλα, ο κ. Σύψας αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται, εκφράζοντας το φόβο ότι θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Αττική τον Ιανουάριο.

«Αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο» ξεκαθάρισε και να υπενθυμίσουμε πως σήμερα αυτά τα πρόσωπα ήταν τα πρώτα που εμβολιάστηκαν.