Κορωνοϊός: Πέθανε 90χρονη στο Γηροκομείο Χανίων

Είχε βρεθεί θετική στον ιό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πέθανε 90χρονη στο Γηροκομείο Χανίων

Το θάνατο 90χρονης φιλοξενούμενης του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό ανακοίνωσε η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Η ηλικιωμένη είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο μοριακής ανίχνευσης στις 31/12/20, με αρνητικό αποτέλεσμα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κατά τον επανέλεγχο που υπεβλήθη, τη Δευτέρα, 04/01/21.

Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείου Χανίων, όπου και νοσηλευόταν στην κλινική covid και κατέληξε στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η ηλικιωμένη έπασχε από πολλαπλά και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ενώ, νέα κρούσματα είχαμε και στο άσυλο ανιάτων στα Ιωάννινα.

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός νεκρή

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140526, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5478 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42054 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

407 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 268 (65.8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 82.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 902 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Βέβαια σήμερα εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα στη Μάνη μετά από τελετή σε εκκλησία.

Τέλος, έχουμε 54 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5011 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2976 (59.4%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πότε ανοίγουν οι πλατφόρμες για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο υφυπουργός Ψηφιακης Διακυβέρνησης αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε πως στις 15 θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τον εμβολιασμό των ενδιαφερόμενων.

Μέσα σε όλα, έκανε γνωστό ότι μετά τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός και μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε όμως, ότι οι πολίτες μπορούν να εγγραφούν, έως τότε, στην άυλη συνταγογράφηση.

Όπως εξήγησε, από το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, υπάρχει το προνόμιο να τους έρθει αυτομάτως ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό από το 13034, ενημερώνοντάς τους σε ποιο κέντρο και πότε θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Το σύστημα μάλιστα, γνωρίζει και τη διεύθυνση των πολιτών και έτσι θα μπορεί να ενημερώνει για τα κατά τόπους εμβολιαστικά κέντρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον εμβολιασμό στους υγειονομικούς, τόνισε ότι κάθε νοσοκομείο έχει την κατάσταση του προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν εμπλέκεται. «Το υπουργείο Υγείας εποπτεύει τη διαδικασία, εμείς ερχόμαστε μετά τις 15 του μήνα», σχολίασε χαρακτηριστικά. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγη ώρα εμβολιάστηκε και Φώφη Γεννηματά!