Έφοδος σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε στην Αθήνα με θαμώνες

Τραγουδούσαν γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έφοδος σε νυχτερινό κέντρο που λειτουργούσε στην Αθήνα με θαμώνες

Τι κι αν βρισκόμαστε σε lockdown εδώ και πέντε μήνες, ένα νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του και να λειτουργήσει κανονικά με θαμώνες, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις. Όλα αυτά μέχρι χθες όταν έγινε και έφοδος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δύο συλλήψεις, πρόστιμα σε δεκάδες θαμώνες και λουκέτο στο μπουζουξίδικο που έδινε ραντεβού σε «γνωστούς» για …κορωνοπενιές είχε ως αποτέλεσμα η ειδική επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη συνδρομή της Ασφάλειας Αττικής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, την ώρα που όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο.

νυχτερινό κέντρο κορωνοϊός

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ειδική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί μεθοδικά και με συγκεκριμένο σχέδιο. Μέλη της ΔΙΜΕΑ ήταν ήδη μέσα στο κατάστημα ως θαμώνες και την ώρα που άρχισε να «ανάβει» το κέφι πραγματοποιήθηκε έφοδος από κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ και της ΕΛΑΣ.

Οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν. Εκτός απ’ τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης το κατάστημα σφραγίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πιάστηκαν επ αυτοφόρω 20 θαμώνες στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την παράταση του lockdown

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά και στις περιοχές που θα βρίσκονται στο "βαθύ κόκκινο".

Συγκεκριμένα, νωρίτερα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί την παύση της δια ζώσης διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία της χώρας, ανεξάρτητα με την κατηγορία που βρίσκεται η περιοχή τους, καθώς και την ένταξη άλλων εννέα περιοχών στο "βαθύ κόκκινο".

Πιο αναλυτικά, οι περιοχές που εισηγήθηκαν οι επιστήμονες να μπουν σε καθεστώς "σκληρού lockdown" ήταν οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων. Στην εισήγησή τους, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν επίσης την παράταση του lockdown στην Αττική.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επισήμως τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίες θα ισχύσουν έως τις 22 Μαρτίου. Πιο αναλυτικά:

"Η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση, η οποία οφείλεται στις μεταλλάξεις.