Δίκη βιτριόλι: «Ήθελα να αναδείξει το κοντράστ με την Ιωάννα» - Ξέσπασε ο Απόστολος Λύτρας

Έξαλλος με την κατηγορούμενη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δίκη βιτριόλι: «Ήθελα να αναδείξει το κοντράστ με την Ιωάννα» - Ξέσπασε ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε το πρωί του Σαββάτου (1/10) στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, και χαρακτήρισε την επίθεση με το βιτριόλι ως κλασική απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάνοντας λόγο ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα, και γι’ αυτό χρησιμοποίησε δύο λίτρα καυστικό υγρό.

Ο κ. Λύτρας σχολίασε και το «ξέρεις γιατί είμαστε εδώ» που φέρεται να είπε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα. «Όταν ειπώθηκε αυτό δεν ήμουν μπροστά. Όταν επέστρεψα ρώτησα το δικαστήριο αν πράγματι το είπε. Αν είναι ποτέ δυνατόν, να έχει κάνει τόσο μεγάλη ζημιά και να μην την ρωτήσει το δικαστήριο τι εννοεί. Θα τα πει στην απολογία της, αν απολογηθεί η κατηγορούμενη» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια διακοπή της δίκης, η Ιωάννα, πλησίασε την κατηγορούμενη και την ρώτησε τι εννοεί. «Δεν απάντησε η κατηγορούμενη. Είναι ένα θέατρο που συνεχίζει να παίζει η κατηγορούμενη, συνεχίζει να προκαλεί. Κάποιος την συμβούλεψε εκείνη την ώρα να κάνει αυτό».

Όπως ανέφερε ο κ. Λύτρας, στο δεύτερο δικαστήριο η Ιωάννα ήταν πολύ πιο δυνατή και με αυτοπεποίθηση. «Της έκανε πάρα πολύ καλό που εμφανίστηκε στο πρώτο δικαστήριο, εισέπραξε την αγάπη του κόσμου».

Σχετικά με την κατηγορούμενη, σχολίασε πως «ήρθε βαμμένη, στην εντέλεια, με το μαλλί φτιαγμένο. Μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να αναδείξει το κοντράστ σε σχέση με την Ιωάννα».

Τέλος, ο κ. Λύτρας, σημείωσε ότι έχουν ζητήσει να καταθέσουν δύο άτομα που είχαν κλήσεις με την κατηγορούμενη μετά το έγκλημα, ένας εκ των οποίων είναι ο 40χρονος.

«0 40χρονος δεν έχει δώσει πουθενά κατάθεση. Δεν γίνεται να βγαίνει να λέει ένας δικηγόρος πράγματα για λογαριασμό του, ενώ δεν έχει δώσει κατάθεση» είπε ο κ. Λύτρας, επισημαίνοντας ότι ο 40χρονος είχε ακούσει ότι η δράστρια έχει εμμονή με την Ιωάννα και θέλει να την σκοτώσει.

Δικηγόρος Ιωάννας: «Θα ζητήσω τη βίαιη προσαγωγή του 40χρονου στο δικαστήριο»

Άφαντος παραμένει ο 40χρονος άνδρας με τον οποίο είχε εμμονή η δράστις και φέρεται ως το «Μήλον της Έριδος» για την επίθεση με βιτριόλι που έκανε πριν ενάμιση χρόνο η κατηγορούμενη στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Ο ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας, ο Νίκος Αλεξανδρής, τόνισε πως εάν ο άνδρας δεν εμφανιστεί, «θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή του». «Nα γνωρίζει ότι εφόσον δεν έρθει να εκπληρώσει την υποχρέωσή του ως μάρτυρας, θα ζητήσω από το δικαστήριο να γίνει η βίαιη προσαγωγή του», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Star. Ο 40χρονος έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το «παρών» και στις δυο συνεδριάσεις.

Στο νοσοκομείο τις ημέρες της νοσηλείας της Ιωάννας είχε σημάνει συναγερμός, καθώς υπήρχαν «περίεργες επισκέψεις» αγνώστων ατόμων που ήθελαν να την δουν, όπως αποκάλυψε η ίδια στην κατάθεση της στο δικαστήριο. Ποιοι ήταν οι «μυστηριώδεις» επισκέπτες και τι σχέση είχαν με τη δράστιδα;

«Πληροφορήθηκα ότι κάποιος άγνωστος προσπάθησε να την επισκεφθεί και αυτό ήταν πριν τη σύλληψη της δράστιδος. Τελικά το άγνωστο άτομο δεν κατάφερε να την επισκεφθεί επειδή έγινε αντιληπτό και δεν την άφησαν, ήταν εκτός λίστας. Από εκείνη τη μέρα μας σταματούσαν στην πύλη και επικοινωνούσαν με την οικογένεια της Ιωάννας, έπρεπε να δώσει το οκ και ξανά να ελεγχθούν τα στοιχεία μας στην είσοδο», ανέφερε στο δικαστήριο ο διευθυντής της εταιρίας που δούλευε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Δείτε εδώ και την απόφαση που πήρε η κατηγορούμενη μετά τη χθεσινή δίκη.

Επίθεση με βιτριόλι 40χρονος