Τραγωδία Πάτρα: Οι καταθέσεις δίνουν φως στην υπόθεση - 70 μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό εναντίον της μητέρας

Όλες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Οι καταθέσεις δίνουν φως στην υπόθεση -  70 μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό εναντίον της μητέρας

Νέες εξελιξέις βγαίνουν συνέχεια στο φως για την υπόθεση της Πάτρας, ενώ όπως όλα δείχνουν οι Αρχές είναι πολύ κοντά στο να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς και από τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Live News, Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μας δείξει πολλά.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας

Το πρωί της Τετάρτης 23/3 έκανε και μια αποκάλυψη ο Γιώργος Λιάγκας στον αέρα του Πρωινού, δηλώνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να βγουν άμεσα 3 εντάλματα σύλληψης.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αρχές αναμένουν τη κατάθεση περίπου 70 μαρτύρων. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε το παιδί. Από αυτόυς, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της Τζωρτζίνας σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

«Η μητέρα μας έδωσε τα στοιχεία για να λύσουμε την υπόθεση» - Κόλαφος ο ιατροδικαστής

Φαίνεται πως η υπόθεση στη Πάτρα μπαίνει στη τελική της φάση, καθώς οι Αρχές είναι πολλά κοντά στο να εξιχνιάσουν τον θάνατο των τριών κοριτσιών. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση, υποστήριξε πως η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους. (Δείτε τι έκανε η μητέρα όταν πήγαινε στο νοσοκομείο για την μικρή Τζωρτζίνα)

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».

Και πρόσθεσε: «Η μητέρα, αν δούμε τις συνεντεύξεις, μας περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού».

Στη συνέχεια ο Ο κ. Λέων ανέφερε ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».