Γλυκά Νερά: «Φοβάμαι όταν κάποια μέρα η Λυδία θα ρωτήσει...» - "Καταπέλτης" ο πατέρας της Κάρολαιν

Οι δηλώσεις του σχετικά με την κόρη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Λυδία

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: «Φοβάμαι όταν κάποια μέρα η Λυδία θα ρωτήσει...» -

Συντετριμμένοι δηλώνουν οι γονείς της Κάρολαϊν Κράουτς σε συνέντευξή τους στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail μετά την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της γυναίκας του μπροστά στα μάτια της μικρής τους κόρης.

«Τώρα καταδικάστηκε σε μακροχρόνια κάθειρξη, αν και αυτό δεν πρόκειται να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου», λέει ο πατέρα της. «Μια μικρή παρηγοριά είναι ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τις πιο άθλιες, μπροστά στις οποίες οι φυλακές Μπέλμαρς στο Λονδίνο θυμίζουν το ξενοδοχείο Ritz.

Θα είναι στις ίδιες φυλακές με άλλους δολοφόνους, αλλά και κάθε είδους διεστραμμένους. Οι καλοί του τρόποι και η καταγωγή του από μεσοαστική οικογένεια δεν θα τον βοηθήσουν σε αυτή την κατάμεστη με κατσαρίδες και αρουραίους τρύπα της κόλασης», λέει.

Οι δηλώσεις του πατέρα της Κάρολαιν για την εγγονή του, Λυδία

Από τη μέρα της στυγνής δολοφονίας τον Μάιο του 2021 της Καρολάιν, η εγγονή τους, Λυδία, ηλικίας σχεδόν δύο ετών σήμερα, είναι η μόνη πηγή παρηγοριάς για τον 79χρονο Ντέιβιντ Κράουτς και την 58χρονη σύζυγό του, Σούζαν, που έχουν αναλάβει να την μεγαλώσουν στην Αλόννησο.

«Σύντομα η Λυδία θα είναι αρκετά μεγάλη για να πάει στο νηπιαγωγείο του νησιού, το ίδιο όπου πήγαινε και η μητέρα της. Ωστόσο, πριν γίνει αυτό, θα της δώσω το επώνυμο της Καρολάιν για να μην έχει πια καμία σχέση με τον δολοφόνο Αναγνωστόπουλο. Θα φροντίσω επίσης να μην ξαναδεί την κόρη του», λέει ο συντετριμμένος πατέρας.

Ωστόσο, η φρικτή αλήθεια δεν μπορεί να σβηστεί κι ο πατέρας της Καρολάιν τρέμει τη στιγμή που θα πρέπει να πει στην εγγονή του πώς κόπηκε το νήμα της ζωής της μητέρας της. «Κάποια μέρα η Λυδία θα ρωτήσει που είναι η μητέρα της. Αυτή τη μέρα φοβάμαι. Πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και δεν πρόκειται τα μισόλογα να βοηθήσουν. Κάποια μέρα θα ανακαλύψει τη γυμνή αλήθεια κι είναι καλύτερο να τη μάθει ολόκληρη από τους παππούδες της που την αγαπούν παρά τμηματικά», λέει στη βρετανική εφημερίδα.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Το απόγευμα της Δευτέρας (16/5) γράφτηκε το φινάλε στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και ανακοινώθηκε η ποινή του δικαστηρίου, με την έδρα να μην αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό στην αποτρόπαιη πράξη του πιλότου.

Ο δικηγόρος του μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (19/5) στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν θα γίνει σίγουρα πάντως όπως είπε ο ίδιος, δεν έχει δει κατηγορούμενο που να μην ασκεί έφεση.

«Είναι σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα μου. Παραμένει ο θρήνος του για τη σύζυγό του. Πάντα υπάρχει η επόμενη μέρα και η υπόθεση συνεχίζεται εφόσον προβούμε σε κάποιο νέο βήμα. Ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να ασκήσει τα ένδικα μέσα. Έχουμε 10 μέρες μπροστά μας. Θα συζητήσω με τον εντολέα μου να δούμε τι σκέφτεται.

Ο εντολέας μου είπε στο δικαστήριο αυτά που ένιωθε. Δεν υπήρχε διαφωνία με τον εντολέα μου. Ο εντολέας μου θα κάτσει περίπου 18-19 χρόνια στη φυλακή. Δεν υπάρχει κατηγορούμενος που να μην ασκεί έφεση.

Μιλάμε για ένα αδίκημα, μία ομολογημένη πράξη. Δυστυχώς το γεγονός αυτό ήταν μοιραίο. Καταστράφηκαν οι ζωές όλων. Δεν έχω συζητήσει με τον εντολέα μου για την υπόθεση του παιδιού του. Μένουμε στην απόφαση του δικαστηρίου που απαγορεύει την οποιαδήποτε επικοινωνία», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.