Υπόθεση Πάτρας: «Αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει...» - ''Καταπέλτης'' ο Γιάννης Μαρακάκης κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Δείτε αναλυτικά

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Υπόθεση Πάτρας: «Αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει...» - ''Καταπέλτης'' ο Γιάννης Μαρακάκης κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/7) στην 18η ανακρίτρια καθώς της ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για απόπειρα αυτοκτονίας την 9χρονης Τζωρτζίνας. Ωστόσο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα (21/7).

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης 21/7 στο στούντιο της πρωινής εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» και μίλησε σχετικά με την υπόθεση ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει το τμήμα Ανθρωποκτονιών για το «δέσιμο» του κατηγορητηρίου στην υπόθεση της Πάτρας θα πρέπει να θεωρούνται στέρεα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχει και νέο κατηγορητήριο που αφορά το περιστατικό της Τζωρτζίνας» ανέφερε ο δικηγόρος. Επίσης, υποστήριξε ότι η έρευνα των αρχών, η οποία μπορεί να είχε καθυστέρηση, τελικά απέδωσε σοβαρά στοιχεία κι έτσι οι ανακριτικές αρχές ξανακαλούν την Ρούλα Πισπιρίγκου σε νέα κατάθεση.

«Οι διαπιστώσεις του τμήματος Ανθρωποκτονιών που πλέον αποτελούν το αντικείμενο της δικογραφίας είναι ”τσιμενταρισμένες”, σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη», είπε ο κ. Μαρακάκης θέλοντας να τονίσει ότι τουλάχιστον η υπόθεση της Τζωρτζίνας ειναι «δεμένη» από την πλευρά των ανακριτικών αρχών.

Σχετικά με την πορεία της δίκης έκανε την εκτίμηση ότι θα είναι μία δίκη πραγματογνωμόνων, με την πλευρά της κατηγορούμενης να έχει για σημαία της τα αρχικά πορίσματα των ιατροδικαστών και από την άλλη πλευρά, η Πολιτεία, να χρησιμοποιεί τα πορίσματα Καλόγρηα – Καρακούκη.

Το ένοχο αποδεικτικό στοιχείο της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας όπου έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό το πανελλήνιο. Να υπενθυμίσουμε πως κατηγορείται για νέα απόπειρα δολοφονίας της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Από την άλλη, τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια "καίνε" για τα καλά την 33χρονη μετά από την έκθεση του DNA για τον θάνατο της έξι μηνών βρέφους, Ίριδας. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του «ΜΠΑΜ», αποκαλύπτει την έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας όπου αποκάλυψε πως το πανάκι του μωρού χρησιμοποιήθηκε ως φονικό όπλο.

Τραγωδία Πάτρα - Εξελίξεις με την υπόθεση