Ο γιος του βουλευτή Νίκου Σοφιανού ανάμεσα στους τραυματίες του λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα στο Μάτσου Πίτσου

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ο γιος του βουλευτή Νίκου Σοφιανού ανάμεσα στους τραυματίες του λεωφορείου που έπεσε σε χαράδρα στο Μάτσου Πίτσου

Το πρωί της Πέμπτης (25/8) ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε ζωντανά στην εκπομπή, «Κοινωνία ώρα MEGA» (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε στην πρεμιέρα) όπου αναφέρθηκε για το ατύχημα που είχε ο γιος τους στο Μάτσου Πίτσου του Περού όταν μικρό τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων.

Να τονίσουμε πως από το δυστύχημα 4 άνθρωπο δεν τα κατάφεραν καθώς άφησαν την τελευταία τους πνοή ενώ από την άλλη, ο Ανδρέας Σοφιανός τραυματίστηκε ελαφρά όμως η κοπέλα του νοσηλεύεται ακόμα και γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Λίμα.

Οι δηλώσεις του Νίκου Σοφινανού για το ατύχημα του γιου του στο Περού

«Ο γιος μου είναι καλά, το κορίτσι μας είναι λίγο τραυματισμένο, γίνεται προσπάθεια να επιστρέψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται στην πατρίδα. Γίνεται προσπάθεια το κορίτσι να πάει στη Λίμα και από εκεί με ασφάλεια στην πατρίδα».

Το ιστορικό πίσω από το τροχαίο στο Μάτσου Πίτσου

Τέσσερις τουρίστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, σε δυστύχημα με λεωφορείο στο Περού.

Το τουριστικό λεωφορείο που επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη της αυτοκρατορίας των Ίνκας, «έπεσε σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Τουρισμού Ρομπέρτο Σάντσες, σύμφωνα με τον οποίο «επικρατούσε ομίχλη» στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Εκτός από τους δύο Έλληνες, μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί, ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός.