Κιβωτός του Κόσμου: «Άνοιξα την πόρτα χωρίς να χτυπήσω και...» - Πώς ο 19χρονος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της παρενόχλησης του πάτερ Αντώνιου

Περιέγραψε το σκηνικό βήμα βήμα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: «Άνοιξα την πόρτα χωρίς να χτυπήσω και...» - Πώς ο 19χρονος έγινε αυτόπτης μάρτυρας της παρενόχλησης του πάτερ Αντώνιου

Πολλές είναι οι μαρτυρίες που "καίνε" τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου (δείτε εδώ τι αποκάλυψε πρώην εργαζόμενη) και την Δευτέρα 21/11 στο T-Live στο κανάλι του ALPHA, η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου αποκάλυψε την συνομιλία της με τον μάρτυρα που επιβεβαιώνει την καταγγελία του 19χρονου και εξήγησε πως τους έπιασε επ' αυτοφώρω.

Εξήγησε, μάλιστα, πως κατά τύχη είδε και άκουσε όλα όσα αναφέρει, ενώ τόνισε πως μετά από τόσα χρόνια συνεχίζει και διατηρεί φιλικές σχέσεις με το αγόρι που κατήγγειλε τον ιερέα.

Πως ο μάρτυρας είδε την παρενόχληση του 19χρονου στην Κιβωτό του Κόσμου

«Το περιστατικό με το συγκεκριμένο παιδί, τον φίλο μου ήταν περίπου 13 με 14 Αυγούστου που εντάξει πιο πριν κιόλας μιλάγαμε, κάτι λέγαμε, εγώ εντάξει δεν πίστευα εννοείται τίποτα… Μετά μου ζητήθηκε να πάω φαγητό σε αυτό το στέλεχος της Κιβωτού πήγα εκείνο το βράδυ, άνοιξα την πόρτα χωρίς να χτυπήσω και είδα αυτό το περιστατικό με τον φίλο μου και με αυτό το στέλεχος, δηλαδή ότι ρε παιδί μου τώρα πώς να το πω… όπως το είπα και στην κατάθεση μου δηλαδή….» είπε αρχικά ο φίλος του 19χρονου.

Και συμπλήρωσε: «Μετά ακολούθησαν αλλά μετά… Εντάξει εννοείται μεσολάβησε το σοκ κι αυτά… Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Μετά την άλλη μέρα, επειδή είχε καταλάβει αυτό το στέλεχος ότι ήμουνα εγώ γιατί μπήκα και άφησα το φαγητό, την άλλη μέρα προσπάθησε και έλεγε ότι “να πάω να βγάλω τραπεζικό λογαριασμό”. Εγώ έλεγα “γιατί;”. “Να ξέρω' γω έρχεται το στρατιωτικό σου να σου βάλουμε λεφτά και το ένα και το άλλο. Εντάξει εγώ κατάλαβα, λέω εντάξει τώρα, λέω δεν γίνεται αυτό λέω γιατί σε άλλα παιδιά δεν το κάνει και το κάνει μόνο σε μένα ρε φίλε τώρα ξέρω' γω;

Τέλος πάντων, εγώ το πήρα ως δωροδοκία, να με δωροδοκήσει για να κλείσω το στόμα μου να γλυκαθώ από τα λεφτά έτσι; Από τα τόσα χιλιάρικα. Εντάξει τώρα τι να πω εγώ… Μετά από μία εβδομάδα εξαφανίστηκα, έφυγα, αλλά εντάξει ασχοληθήκανε πάρα πολύ μαζί μου και γι’ αυτό κιόλας ήμουνα ο πρώτος που ήθελα να συναντηθώ με την Εισαγγελέα ανηλίκων».

Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου και πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται λεπτό προς λεπτό για την Κιβωτό του Κόσμου και συγκεκριμένα για τον πατήρ Αντώνιο, μετά την κατάθεση του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έχει ασελγήσει εις βάρος του (διαβάστε την εδώ).

Αυτή που βρίσκεται συνεχώς όμως στο πλευρό του είναι η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έχει δηλώσει πως είναι βέβαιη ότι πίσω από τις καταγγελίες των παιδιών κρύβονται συμφέροντα (δείτε εδώ πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου).

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί. Μαζί έχουν τρία παιδιά -δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο-, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή, που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Όπως γράφει η ίδια στο βιογραφικό της, «από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και ήταν πολύτιμη συνεργάτις του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου».

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά. Διακόνησε για λίγο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στον σύζυγό της πατέρα Αντώνιο, που τον Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της εκκλησίας (δείτε εδώ τις δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων πριν μερικές μέρες).