Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη "φωτιά" για την Πρεσβυτέρα - Γνώριζε τα περιστατικά και...

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Αποκάλυψη

Μετά την απομάκρυνση του πάτερ Αντώνιου και της Πρεσβυτέρας από την διοίκηση, ακόμη περισσότεροι νέοι σπεύδουν να καταγγείλουν γεγονότα που έχουν ζήσει ή έχουν ακούσει να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, την Δευτέρα 21/11, στην εκπομπή του MEGA, Live News, μίλησε μία συγγενής του 19χρονου αγοριού που έκανε πρώτος καταγγελία και αποκάλυψε πως η σύζυγος του πατήρ γνώριζε πολλά από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί και όχι μόνο.

Αποκάλυψη - σοκ για την Πρεσβυτέρα και την Κιβωτό του Κόσμου

«Και η πρεσβυτέρα γνωρίζει, καθώς άνοιξε την πόρτα 2-3 φορές και πετάχτηκε ο άλλος όρθιος. Ο μικρός αισθάνθηκε ανακούφιση λέει ”αχ να το καταλάβει η πρεσβυτέρα να σταματήσει αυτό το κακό”. Και τις επόμενες φορές της κλείδωνε την πόρτα. Ο μικρός όταν του επέτρεπε να πάει στην μητέρα του, το πρωί 8 η ώρα έπρεπε να είναι εκεί με πρωινό από ντελίβερι και μπαίνει μία μέρα η πρεσβυτέρα και λέει:

“Τι κάνεις εσύ εδώ πρωί πρωί και αυτός αισθάνθηκε πολύ άσχημα και λέει ”πρεσβυτέρα μου ο πάτερ μου ζήτησε να έρχομαι πρωί πρωί”. Δηλαδή αυτή αντί να προστατεύσει το παιδί μάλωνε το παιδί γιατί ήρθε 8 η ώρα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Είχαν πάει για μπάνιο και έβαλε τα χέρια του μέσα και του έπιανε τα γεννητικά όργανα, μέσα στη θάλασσα. Κανά δύο φορές πήγε ο μικρός, πλησίασε στον υπολογιστή, αυτός αθώος, χωρίς να έχει κάτι στο μυαλό του, και όταν τον είδε έκανε σαν τρελός ” δεν θα ξανακουμπήσεις, δεν θα ξανακουμπήσεις” σε αυτό το ύφος. Το παιδί από την μία τον αγαπάει, τον λατρεύει, τον σέβεται, δεν μπορώ να καταλάβω τα συναισθήματά του, και από την άλλη νιώθει απογοήτευση και ” πώς μου το έκανε αυτό, γιατί, γιατί”. Έτσι έλεγε όταν μας τα αποκάλυψε».

Ποια είναι η σύζυγος του πατήρ Αντώνιου, Σταματία Γεωργαντή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται λεπτό προς λεπτό για την Κιβωτό του Κόσμου και συγκεκριμένα για τον πατήρ Αντώνιο, μετά την κατάθεση του 19χρονου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έχει ασελγήσει εις βάρος του (διαβάστε την εδώ).

Αυτή που βρίσκεται συνεχώς όμως στο πλευρό του είναι η σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία έχει δηλώσει πως είναι βέβαιη ότι πίσω από τις καταγγελίες των παιδιών κρύβονται συμφέροντα (δείτε εδώ πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου).

Η πρεσβυτέρα έχει καταγωγή από τη Χίο, όπου γνώριζε τον πατέρα Αντώνιο πολύ πριν τον παντρευτεί. Μαζί έχουν τρία παιδιά -δύο δίδυμα ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο-, τους οποίους υιοθέτησαν, καθώς και τον 11χρονο Νώε.

Είναι κόρη του Μιχάλη Γεωργαντή και της Μανθούλας Μαμαλή και εγγονή του Μανώλη Γεωργαντή, που μεγάλωσαν στα Γιωργαντίδικα στο Βροντάδο. Όπως γράφει η ίδια στο βιογραφικό της, «από μικρή η Σταματία γαλουχήθηκε στα χριστιανικές παραδόσεις και έκανε πράξη της τις αλήθειες του Ευαγγελίου για την Αγάπη στον πλησίον. Χρόνια πολλά πριν ο Θεός την καλέσει για πρεσβυτέρα, η Σταματία διακονούσε στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας και ήταν πολύτιμη συνεργάτις του αείμνηστου θεολόγου Ευάγγελου Αλιβάνογλου».

Αναφέρει, επίσης, ότι ήταν παρούσα σε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις των Χριστιανικών Μαθητικών Ομάδων και διετέλεσε ομαδάρχης και αρχηγός στις κατασκηνώσεις της Πνευματικής Εστίας «Ο Αλέξανδρος Γκιάλας» στον Προφήτη Ηλία στα Θυμιανά. Διακόνησε για λίγο στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της εκκλησίας της Χίου και από το 1998 βρέθηκε στην Αθήνα κοντά στον σύζυγό της πατέρα Αντώνιο, που τον Μάρτιο του 1998 χειροτονήθηκε διάκονος και τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε πρεσβύτερο αναλαμβάνοντας τη διακονία του Ιερού ναού του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό και παράλληλα υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητας της εκκλησίας (δείτε εδώ τις δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων πριν μερικές μέρες).