Η φήμη έγινε πραγματικότητα - Τελευταία εξέλιξη για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Αναλυτική ανακοίνωση!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η φήμη έγινε πραγματικότητα - Τελευταία εξέλιξη για την υπόθεση της Εύας Καϊλή

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις μετά την σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της (δείτε πως έγινε η σύλληψη του) για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά. Επίσης, συνελήφθη και ο πατέρας της ο οποίος λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Στην Εύα Καϊλή απαγγέλθηκαν κατηγορίες και διατάχθηκε η κράτησή της σε φυλακή μέχρι την απολογία της που θα κρίνει και την προφυλάκισή της. Παράλληλα, στην Αθήνα, η «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τόσο της ίδιας και του συντρόφου της στην Ελλάδα, όσο και μελών της οικογένειάς της.

Όσον αφορά την κόρη της, η οποία είναι δυο ετών, δεν βρίσκεται με την οικογένεια της, έπειτα από ανακοίνωση του δικηγόρου της αδερφή της - δείτε εδώ τι συμβαίνει με το παιδί της. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής ποιος θα αναλάβει την ανατροφή του, καθώς απίστευτο είναι το τι βρέθηκε κάτω από την κούνια του στο σπίτι της οικογένειας.

Γεγονός είναι πλέον η καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ολομέλεια αποφάσισε κατά πλειοψηφία την παύση των αρμοδιοτήτων της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές, να τερματιστεί πρόωρα η θητεία της. Η πλειοψηφία των δύο τρίτων ήταν προαπαιτούμενο για την παύση της από τη θέση της αντιπροέδρου.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έγραψε στο twitter: «Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές».

Η ανακοίνωση για την Εύα Καϊλή