Θεσσαλονίκη: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός του σκότωσε τον 16χρονο ρομά

Νέες εξελίξεις για τον δράστη!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EUROKINISI
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - EUROKINISI

Μεγάλη ένταση έχει προκαλέσει η δολοφονία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, η οποίος μετά από μάχη που έδωσε για τη ζωή κατέληξε σκορπίζοντας θλίψη με τον άτυχο θάνατό του (δείτε εδώ σοκαριστικά πλάνα από την κηδεία του).

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό όμως, πως το αγόρι έφυγε από τον πυροβολισμό αστυνομικού με το χρονικό της συμπλοκής να ξεκινάει σε ένα βενζινάδικο της συμπρωτεύουσας. Σύμφωνα με το Protothema.gr το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για οδηγό Ι.Χ. φορτηγού ο οποίος έβαλε καύσιμα σε πρατήριο βενζίνης της οδού Μοναστηρίου και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Το όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ωστόσο ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Τότε ξεκίνησε καταδίωξη και στο ύψος της Συμμαχικής Οδού, ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια έπεσαν πυροβολισμοί και το φορτηγάκι εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε πάνω σε τοίχο. Ο οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Οι εξελίξεις με τον αστυνομικό που πυροβόλησε στη Θεσσαλονίκη τον 16χρονο Ρομά

H έκβαση της μάχης είναι γνωστή με τον λαό και την οικογένεια του να ζητάει έστω την απόδοση δικαιοσύνης, με την καταδίκη του αστυνομικού (δείτε εδώ την ανάρτηση του Κούγια για τον θάνατο, τον δικηγόρο του θύτη).

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 19/12 ο δράστης απολογήθηκε για την πράξη του και μάλιστα υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που κυκλοφορούν, οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφάσισαν για τη διαφωνία εισαγγελέα- ανακριτή, λαμβάνοντας υπόψη τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν εκπνεύσει ο 16χρονος. Για την ώρα αφέθηκε ελεύθερος και θα κληθεί ξανά για συμπληρωματική απολογία βάση της οποίας δεν είναι απίθανο να προφυλακιστεί, σύμφωνα με νομικούς κύκλους.

Ρομά δολοφονία - Θεσσαλονίκη
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ