Τραγωδία Τέμπη: «Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της...» - Σοκάρει 20χρονος φοιτητής

«Το βρήκα κάτω από...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των επιβατών που σώθηκαν από το δυστύχημα των Τεμπών. Μπορεί όσοι ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη, να καθόντουσαν ήρεμοι στα καθίσματα τους (δείτε φωτογραφία ντοκουμέντο από το τρίτο βαγόνι), ωστόσο κανείς τους δεν περίμενε πως στα επόμενα λεπτά κάποιοι θα άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Ανάμεσα στους ήρωες που βοήθησαν να σωθεί κόσμος μετά την σύγκρουση ήταν και ο Μιχάλης Κλάψης, 20χρονος φοιτητής.

Η περιγραφή των όσων βίωσε ο φοιτητής πριν και μετά την σύγκρουση

Ο 20χρονος φοιτητής αποκάλυψε πως τη στιγμή της σύγκρουσης μια μητέρα τάιζε το μωρό της, το οποίο στη συνέχεια βρήκε κάτω από το κάθισμα του ευτυχώς ζωντανό.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει ο 20χρονος. «Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά.

Ο φοιτητής κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό, ενώ κατάφερε να απεγκλωβίσει και μια κοπέλα η οποία είχε εγκλωβιστεί κάτω από λαμαρίνες μαζί με τον σύντροφό της.

Δείτε επίσης: Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες από την Καλαμπάκα - Η τραγική ιστορία που βίωσαν στη φωτιά στο Μάτι

Ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Η θεία ενός 20χρονου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λάρισας, μίλησε κατά την κατάσταση της υγείας του.

«Είναι εικασίες αυτές σε σχέση με εκεί που τον βρήκανε. Τον βρήκανε κοντά στο βαγόνι και οι διασώστες υποπτεύθηκαν ότι εκτοξεύτηκε από το παράθυρο. Έχει κάνει ήδη δύο χειρουργεία αλλά αν δεν πέσει η πίεση στον εγκέφαλο δεν μπορούν να πουν τίποτα. Έχει κακώσεις σοβαρές στον εγκέφαλο» είπε.

«Χτες ήμουν σε έναν νοσοκομείο όπου ο θρήνος ήταν απερίγραπτος. Οι μανάδες κλαίγανε και είχαμε όλους τους πολιτικούς να μιλάνε. Ήταν ημέρα θρήνου. Θα περίμενα από το κράτος να σταματήσει αυτή η αδιαφορία διότι πρόκειται περί εγκλήματος. Περιμέναμε να έρθει το δυστύχημα» ανέφερε.

«Οι γονείς πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τραγικές φιγούρες Ήταν και άλλη μία κοπέλα στο ίδιο βαγόνι με τον Γεράσιμο, βρήκαμε τη μητέρα της, είχε το ίδιο πρόβλημα, εγκεφαλικές κακώσεις και την πήραν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο να χειρουργηθεί, μακάρι να είναι καλά».