Τέμπη: «Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και...» - Ανατριχιάζει η περιγραφή του 43χρονου ξυλουργού που έτρεχε να σώσει τους επιβάτες

«Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να την βοηθήσουμε γιατί είχε μαζί της το μωρό της, 2 μηνών βρέφος»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και...» - Ανατριχιάζει η περιγραφή του 43χρονου ξυλουργού που έτρεχε να σώσει τους επιβάτες

Στο έκτο βαγόνι του τρένου που συγκρούστηκε στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28/2 βρισκόταν ένας 43χρονος ξυλουργός από το Άγιο Όρος, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από αυτή την τραγωδία και να βγει σώος, όμως έζησε ακραίες καταστάσεις προσπαθώντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του που ούρλιαζαν και φώναζαν για να καταφέρουν να επιζήσουν και εκείνοι και χωρίς την δική του συμβολή πολλοί δεν θα τα είχαν καταφέρει.

Ο ίδιος, λοιπόν, το απόγευμα της Πέμπτης 16/3 μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, T-Live, και οι περιγραφές του ανατριχιάζουν. Είδε νέα παιδιά στα συντρίμμια, αλλά η εικόνα μίας μητέρας με το παιδί του έχει χαραχτεί στο μυαλό του (δείτε εδώ τις ραγδαίες εξελίξεις στην υγεία των τραυματιών που βρίσκονται στη ΜΕΘ).

Ανατριχιάζει η περιγραφή του ξυλουργού που έσωσε επιβάτες του τρένου στα Τέμπη

«Εγώ εκείνη την ώρα κοιμόμουν, ξυπνάω, ανοίγω τις πόρτες, προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο έξω, ανεβαίνουμε ξανά με τον Άγγελο μέσα για να δούμε αν έχει επιβάτες άλλους εκεί. Μετά πήγαμε στο 4ο και στο 5ο βαγόνι, ο περισσότερος κόσμος είχε φύγει. Όταν πήγαμε στο ο 3ο βαγόνι ξεκίνησαν τα δύσκολα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ήταν μια γυναίκα που ζητούσε να την βοηθήσουμε γιατί είχε μαζί της το μωρό της, 2 μηνών βρέφος. Στην αρχή η φωτιά ήταν μακριά κάποια στιγμή όμως έφτασε στα δύο μέτρα, ήταν μεγάλο άγχος. Κρατούσα το χέρι μιας κοπέλας και σκεφτόμουν αν έρθουν οι φλόγες τι θα κάνουμε; Άρχισα να κάνω την προσευχή μου».

«Το βαγόνι είχε γυρίσει σχεδόν όλο, βρήκα μια κοπέλα σχεδόν κάτω από το βαγόνι. Μου ζήταγε βοήθεια, έσπαγαν τα τζάμια από τη φωτιά, ήταν σκληροπυρηνικές καταστάσεις. Αν μπορούσα να σώσω και άλλα άτομα θα το έκανα. Αυτό που πρέπει να μας μείνει από αυτή την ιστορία είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο ομαδικοί, όπου χρειάζεται ένας άνθρωπος βοήθεια, να του την δίνουμε», κατέληξε.