Φωτιά στo Λουτράκι: Ηλικιωμένη χάθηκε στους καπνούς - «Ελάτε από εδώ! Γυρίστε πίσω! Μα είναι δυνατόν;»

Πανικός έπιασε τους πυροσβέστες

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτιά στo Λουτράκι: Ηλικιωμένη χάθηκε στους καπνούς - «Ελάτε από εδώ! Γυρίστε πίσω! Μα είναι δυνατόν;»

Όσο περνάνε οι μέρες, οι φωτίες στην χώρα μας, αντί να μειώνονται αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Πανικός έχει προκληθεί σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, λόγω των πύρινων μετώπων. Πάρα πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους (δείτε εδώ ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί), προκειμένου να καταφέρουν να σώσουν την ζωή τους. Αρκετοί πάλι είδαν την περιουσία τους και τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη μπροστά στα μάτια τους.

Ωστόσο, κάποιοι από τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, δεν θέλησαν να καταθέσουν τα όπλα. Έμειναν εκεί στο πεδίο της ''μάχης'', προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο μπορούν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Ηλικιωμένη χάθηκε στους καπνούς

Μία από τις μεγαλύτερες φωτιές βρίσκεται στην Κορινθία, και πιο συγκεκριμένα στο Λουτράκι. Οι πυροσβέστες, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν προκειμένου να σώσουν την εκκλησία που υπάρχει εκεί, δηλαδή τον Άγιο Χαράλαμπο. Η φωτιά όμως, δεν βοηθούσε και πολύ στο έργο των πυροσβεστών.

Στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου, βρέθηκε η δημοσιογράφος του Open, η Ελευθερία Σπυράκη, η οποία πήγε να μιλήσει με μία γερόντισσα από την εκκλησία. Η ίδια, στις δηλώσεις που έκανε στην δημοσιογράφο, είπε ότι δεν φοβάται καθόλου για την ζωή της, και ότι το μόνο που την νοιάζει είναι να σώσει ό,τι μπόρει από τον ναό.

Μέσα σε μία στιγμή, η γερόντισσα εξαφανίστηκε πίσω από έναν φράχτη, ο οποίος ήταν πολύ κοντά στην φωτιά. Πράγμα που σήμαινε ότι ανα πάσα στιγμή, ο φράχτης κινδύνευε να τυλιχτεί στις φλόγες. Οι πυροσβέστες, καθώς και το συνεργείο του Open, άρχισαν να της φώναζαν να γυρίσει πίσω. Πιο συγκεκριμένα της είπαν : «Έλα από εδώ! Γυρίστε πίσω! Μα είναι δυνατόν; Συγγνώμη εγώ δεν μπορώ να προχωρήσω προς τα εκεί. Ελάτε γρήγορα».

Ωστόσο, εκείνη συνέχισε ακάθεκτη να προχωράει, χωρίς να την ενδιαφέρουν αυτά που τις έλεγαν οι πυροσβέστες και όσοι βρισκόντουσαν στο σημείο. Ύστερα η δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο συνάδελφος πήγα να την πάρει. Είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της και προσπαθούμε να συμμεριστούμε την αγωνία που υπάρχει, αλλά αυτό καταντά πολύ επικίνδυνο.»

Δείτε εδώ το βίντεο: