Γιάννης Λουκάκος - Λευτέρης Λαζάρου: Πώς είναι και τι κάνουν σήμερα οι κριτές του πρώτου Master Chef;

Πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν το κλικ!

Γιάννης Λουκάκος - Λευτέρης Λαζάρου: Πώς είναι και τι κάνουν σήμερα οι κριτές του πρώτου Master Chef;

Ο Γιάννης Λουκάκος ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σεφ που έκανε το «κλικ» στις γυναίκες.

Το 2010 επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες συναδέλφους του για να λάβει μέρος ως κριτής στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής «MasterChef», που βγήκε τότε on air στην Ελλάδα για πρώτη φορά, συμπράττοντας με τους Λευτέρη Λαζάρου και Δημήτρη Σκαρμούτσο. Διαβάστε παρακάτω...


Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στη μικρή οθόνη ο ίδιος ασχολείται πλέον, όπως αναφέρει η espresso, με το εστιατόριο του στο Χαλάνδρι, ενώ παραδίδει μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε μικρούς και μεγάλους.

Έχοντας τώρα πια μακριά μαλλιά, περιποιημένη γενειάδα και ένα χαμόγελο επιτυχίας, ο σεφ κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική, ενώ συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με τα μαγειρέματα του!

Ο Γιάννης γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19 Νοεμβρίου 1973, ωστόσο μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Αθήνα. Λάτρευε να χώνεται στην κουζίνα και να παρακολουθεί τη μητέρα του, όταν εκείνη μαγείρευε, κι έπειτα πρώτος να γεύεται τις λιχουδιές και τα φαγητά της.

«Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να μπαίνει στην κουζίνα όταν μαγείρευε η μητέρα μου και να ανακατεύομαι στα πόδια της θέλοντας να βοηθήσω και φυσικά να δοκιμάσω τα πάντα! Ήμουν καλοφαγάς, λάτρευα τις γεύσεις, οπότε με κάθε ευκαιρία απολάμβανα πραγματικά διάφορα γλυκά και αλμυρά και τα περισσότερα ήταν αγαπημένα μου!» έχει δηλώσει σε συνέντευξη του.

Τελειομανής, δραστήριος, ευφυής και επαγγελματίας, γρήγορα βρέθηκε στις κουζίνες πεντάστερων ξενοδοχείων αλλά και των πανάκριβων ρεστοράν της Νέας Υόρκης, όπου μυήθηκε στα μυστικά των πιο διάσημων σεφ παγκοσμίως. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του αυστηρό αλλά ακριβοδίκαιο, καθώς στις κουζίνες του επικρατεί στρατιωτική πειθαρχία και η αυστηρότητα είναι βασικός παράγοντας.

Σε ηλικία 27 χρόνων επέστρεψε στην Ελλάδα και η πρώτη του συνεργασία ήταν σε πολύ γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου. Η φήμη του μεγάλωνε συνεχώς και το 2006 συνεργάστηκε με εκπαιδευτικό όμιλο στη θέση του executive chef, κατακτώντας δύο φορές τιμητική διάκριση στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 άνοιξε το δικό του εστιατόριο με ελληνική κουζίνα και απίθανα πιάτα έμπνευσης του κατακτώντας έναν Χρυσό Σκούφο, κι ύστερα άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες των τηλεοπτικών πλατό. Το 2010 δέχτηκε την τηλεοπτική πρόταση για το «MasterChef» κι έπειτα ακολούθησε το «Junior MasterChef» το 2013-2014 το πρότζεκτ «DR. COOK» και το 2015 το «Just Cooking», όπου ήταν παραγωγός και παρουσιαστής.

«Είμαι σεφ και όχι τηλεοπτικός σταρ, οπότε η προβολή στην τηλεόραση δεν με αφορά, εκτός και αν πρόκειται για την επαγγελματική μου ιδιότητα» θα σχολιάσει ο ίδιος σε άλλη συνέντευξη του.


Τι κάνει σήμερα ο Λευτέρης Λαζάρου


Γεννημένος στον Πειραιά το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα, δεν σκέφτηκε ποτέ να ακολουθήσει στη ζωή του διαφορετική πορεία.


Σε ηλικία 13 ετών ζήτησε από τον πατέρα του στις διακοπές του σχολείου, να πάει μαζί του. Από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να βγάλει από τη μνήμη του το πανηγύρι της κουζίνας. Κοντά στον πατέρα του έκανε τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών.
Από τα 18 του και μέχρι τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στη κουζίνα.
Το 1974 βρίσκεται στην Τυνησία και στο Μαρόκο δουλεύοντας τις εθνικές τους κουζίνες. Επιστρέφει ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα και φεύγει σαν πρώτος μάγειρας στα κρουαζιερόπλοια.


Το 1987 αποφασίζει να φτιάξει μια κουζίνα που δεν θα κουνά. Έτσι γεννιέται το Βαρούλκο, που παρότι δεν κουνάει, ακολουθεί πιστά τις θαλασσινές μνήμες στην δημιουργική μαγειρική.
Ο Λεύτερης Λαζάρου έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική κουζίνα και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στην Ιαπωνία, στην Αργεντινή και στην Αμερική.


Το 2000 προσεκλήθη από το "Αθήνα 2004" και εκπροσώπησε την Ελληνική μαγειρική στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ.
Από το Φεβρουάριο του 2002 το Βαρούλκο έχει ένα αστέρι Michelin.


Το «Βαρούλκο», που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 17 χρόνια, κατέχει από τον Φεβρουάριο του 2002 διάκριση ενός αστεριού Michelin για την ελληνική δημιουργική του κουζίνα η οποία βασίζεται κυρίως σε προϊόντα που προσφέρει η θάλασσα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας. Ο σεφ πλέον, έχει αφήσει την μαγειρική στα πλατό και ασχολείται μόνο με τις επιχειρήσεις του.