Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Eurovision: Λάθος τα αποτελέσματα του τελικού! Άλλαξαν τις βαθμολογίες! Που τερμάτισαν Ελλάδα και Κύπρος;

Ποια είναι η νέα βαθμολογία;

Eurovision: Λάθος τα αποτελέσματα του τελικού! Άλλαξαν τις βαθμολογίες! Που τερμάτισαν Ελλάδα και Κύπρος;
News 22.05.2019 23:29

Άλλαξαν τα αποτελέσματα του τελικού της Eurovision με την EBU να ανακοινώνει νέες βαθμολογίες!

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα και την Κύπρο;

Όλα αυτά έγιναν μετά την αποβολή της Λευκορωσίας, η οποία αποβλήθηκε από τον τελικό διότι τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκάλυψαν τις ψήφους τους από τον πρώτο ημιτελικό.

Έτσι, η EBU έβγαλε νέα διορθωμένη βαθμολογία για τον τελικό! Για την Ελλάδα δεν άλλαξε κάτι, όμως για την Κύπρο και την Τάμτα αυτή η αλλαγή έφερε άνοδο δύο θέσεων!

Αυτό σημαίνει πως η Κύπρος τερμάτισε 15η!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποβλήθηκε μετά την αποκάλυψη των ψήφων των μελών της στον πρώτο ημιτελικό, κάτι το οποίο είναι αντίθετο με τους κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον συνεργάτη της επί της ψηφοφορίας για να προκύψει ένα συγκεντρωτικό αποτέλεσμα που θα υποκαθιστούσε το προηγούμενο (υπολογισμένο βάσει των αποτελεσμάτων άλλων χωρών με παρόμοια αποτελέσματα ψηφοφορίας), το οποίο εγκρίθηκε και από την Ernst & Young. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι, ακολουθώντας τυποποιημένες πρακτικές αναθεώρησης, ανακαλύφτηκε ότι λόγω ανθρώπινου σφάλματος χρησιμοποιήθηκε εσφαλμένο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν είχε αντίκτυπο στον υπολογισμό των βαθμών που προέκυψαν από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού για τις 41 συμμετέχουσες χώρες και ο νικητής καθώς και τα πρώτα τέσσερα τραγούδια του Διαγωνισμού παραμένουν ίδια. Για να σεβαστούμε τόσο τους καλλιτέχνες όσο και τα μέλη της EBU που συμμετείχαν, θέλουμε να διορθώσουμε τα τελικά αποτελέσματα σύμφωνα με τους κανόνες. Οι σωστοί βαθμοί της κριτικής επιτροπής έχουν πλέον προστεθεί στον πίνακα αποτελεσμάτων και τα αναθεωρημένα σύνολα για κάθε χώρα έχουν δημοσιευθεί στο eurovision.tv. Η EBU, ο συνεργάτης της επί της ψηφοφορίας και η Ernst & Young εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το γεγονός ότι το λάθος αυτό δεν εντοπίστηκε νωρίτερα και θα δεσμεύονται να επανεξετάσουν τις διαδικασίες και τους ελέγχους που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για να αποφευχθεί η επανάληψη αυτού του συμβάντος».

Η τελική βαθμολογία
1. Ολλανδία (498 βαθμοί)

2. Ιταλία (472 βαθμοί)
3. Ρωσία (370 βαθμοί)
4. Ελβετία (364 βαθμοί)
5. Σουηδία (334 βαθμοί)
6. Νορβηγία (331 βαθμοί)
7. Βόρεια Μακεδονία (305 βαθμοί)
8. Αζερμπαϊτζάν (302 βαθμοί)
9. Αυστραλία (284 βαθμοί)
10. Ισλανδία (232 βαθμοί)
11. Τσεχία (157 βαθμοί)
12. Δανία(120 βαθμοί)
13. Κύπρος (109 βαθμοί)
14. Μάλτα (107 βαθμοί)
15. Σλοβενία (105 βαθμοί)
16. Γαλλία (105 βαθμοί)
17. Αλβανία (90 βαθμοί)
18. Σερβία (89 βαθμοί)
19. Άγιος Μαρίνος (77 βαθμοί)
20. Εσθονία (76 βαθμοί)
21. Ελλάδα (74 βαθμοί)
22. Ισπανία (54 βαθμοί)
23. Ισραήλ (35 βαθμοί)
24. Λευκορωσία (31 βαθμοί)
25. Γερμανία (24 βαθμοί)
26. Ηνωμένο Βασίλειο (11 βαθμοί)

Eurovision 2019: Μαλλιοκούβαρα στο Ισραήλ με τη Μαντόνα! Η κίνηση που άναψε φωτιές...

Μαλλιοκούβαρα έχουν γίνει στο Ισραήλ με τη Μαντόνα! Μια κίνησή της στην Εurovision 2019 άναψε φωτιές...

Πιο συγκεκριμένα, το Ισραήλ και η κυβέρνησή του είναι εκνευρισμένο με την πρωτοβουλία της να περάσει ένα πολιτικό μήνυμα ενώνοντας δυο χορευτές που «κουβαλούσαν» στην πλάτη τους την ισραηλινή και την παλαιστινιακή σημαία.

Η υπουργός Πολιτισμού του Ισραήλ, λοιπόν, Miri Regev, δήλωσε στους ισραηλινούς δημοσιογράφους, πριν από υπουργικό συμβούλιο, μια μέρα μετά τη Eurovision ότι η εμφάνιση της Madonna «ήταν ένα λάθος, αφού τα πολιτικά και τα πολιτιστικά events δεν χρειάζεται να μπλέκουν, με όλο τον σεβασμό στη Madonna».


Η Regev, όμως, έκανε και την κριτική της και στο KAN, τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που δεν κατάφερε να αποτρέψει αυτό που συνέβη με τους χορευτές της Madonna. Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της Eurovision στο Ισραήλ εξήγησαν: «Αυτό το κομμάτι της performance δεν υπήρχε στις πρόβες και γενικά είχαμε δώσει τη συμβουλή στη Madonna να αποφύγει τις πολιτικές αναφορές»

Η ίδια η Madonna υποστήριξε την επιλογή της γράφοντας στo Twitter: «Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να περάσω το μήνυμα της για ειρήνη και ενότητα στον κόσμο». Δείτε και τις πρώτες δηλώσεις της Κατερίνας Ντούσκα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Eurovision 2019: Τραγωδία η εμφάνιση της Μαντόνα! Τα φάλτσα στην σκηνή που μας "κούφαναν" (Βίντεο)

Eurovision 2019: Αυτή η χώρα πήρε "κουλούρα" από το κοινό! (Βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα news στο Youweekly.gr

Share