Πένθος! Έφυγε από τη ζωή γνωστός σκηνοθέτης!

Μεγάλη απώλεια!

Πένθος! Έφυγε από τη ζωή γνωστός σκηνοθέτης!

Πένθος έχει σκεπάσει την οικογένεια και τους φίλους του σκηνοθέτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι του.

Ο ίδιο υπέγραψε ορισμένα από τα πιο εμβληματικά ντοκιμαντέρ στην ιστορία του Ροκ όπως το «Don’t Look Bac», το «Spiders from Mars» του Ντέιβιντ Μπόουϊ ενώ το 2007 κυκλοφόρησε το 65 Revisited, όπου περιέλαβε και υλικό που δεν είχε περιληφθεί στο πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Ντίλαν.

Θλίψη στην ελληνική showbiz! Νεκρός γνωστός σκηνοθέτης!

Πρόκειται για τον Ντ. Α. Πενεμπέικερ, τον σκηνοθέτη των εμβληματικών ντοκιμαντέρ της ροκ. Μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει ντοκιμαντέρ για την προεκλογική εκστρατεία της νίκης των Μπιλ Κλίντον και Αλ Γκορ το 1993

Πέθανε ο  σκηνοθέτης Ντ. Α. Πενεμπέικερ

Πένθος! Νεκρός ο Μάκης Αλατζάς!

Πένθος έχει ξεσπάσει στο πανελλήνιο, αφού βρέθηκε νεκρός ο Μάκης Αλατζάς!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Γεράσιμος (Μάκης) Αλατζάς ο οποίος ήταν ο στιχουργός του τραγουδιού «Υποκρίνεσαι» που είχε ερμηνεύσει ο αείμνηστος Στράτος Διονυσίου.

Ο Μάκης Αλατζάς είχε βγάλει και προσωπικό δίσκο με τίτλο «Αν με χρειαστείς»!

Ο Μάκης Αλατζάς ήταν παντρεμένος πολλά χρόνια με την τραγουδίστρια Ντόνα Αλατζά Νάνου. Ο εκλιπών έδινε μάχη με μακροχρόνια ασθένεια και νοσηλευόταν σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σοκ: Βρέθηκε νεκρός γνωστός Youtuber!

Πένθος! Νεκρός ο Μάκης Αλατζάς!

Θρήνος! Νεκρός ο Στιβ Σόγιερ!

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση ότι ο Στιβ Σόγιερ είναι νεκρός! Ποιος ήταν - Όλο το έργο που αφήνει πίσω...

Ο Στιβ Σόγιερ, ο επί δύο δεκαετίες εκτελεστικός διευθυντής της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace και ένας από τους γνωστότερους ακτιβιστές που αγωνίστηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ, λίγες ημέρες αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.


Ο Στιβ Σόγιερ ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου Rainbow Warrior όταν το βύθισαν, πριν από 34 χρόνια, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Μάλιστα γιόρταζε τα γενέθλιά του –έκλεινε τα 29– όταν το πλοίο της Greenpeace που πραγματοποιούσε εκστρατεία στον Ειρηνικό ενάντια στις πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας, σαμποταρίστηκε από πράκτορες της γαλλικής DGSE στο λιμάνι του Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στις 10 Ιουλίου 1985.

Σοκ στην Άνδρο: Βρέθηκε σε παραλία η σορός του...

Από τη βύθιση του σκάφους σκοτώθηκε ο φωτορεπόρτερ Φερνάντο Περέιρα.

Τρία χρόνια μετά την τραγωδία αυτή, ο Σόγιερ ανέλαβε τα ηνία της Greenpeace.

Η οργάνωση «πέτυχε κάποιους από τους μεγαλύτερους θριάμβους της τα χρόνια που ήταν επικεφαλής της ο Σόγιερ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Greenpeace, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ, που αφορούσε την προστασία του στρώματος του όζοντος.

Ο Στιβ Σόγιερ, ένας από τους πρώτους οικολόγους ακτιβιστές που μίλησαν για την κλιματική αλλαγή, ήταν επί πάνω από δέκα χρόνια γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης!

Θρήνος: Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης του ακοντισμού και σκόρπισε το πένθος στην οικογένεια και τους φίλους του.

Τα ΜΜΕ της χώρας κάνουν λόγο για έναν γενναιόδωρο άνθρωπο με μια μεγάλη αθλητική καρδιά.

Ο Egil Danielsen, πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Εκπροσώπησε τη Νορβηγία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1956 στη Μελβούρνη, πετυχαίνοντας ρίψη 85,71 μέτρων έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ εκείνη την εποχή.

Πένθος! Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας πολιτικός!

«Αν κερδίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες σήμερα είναι σημαντικό. Τότε ήταν απίστευτο. Ήταν ένας ήρωας όταν γύρισε πίσω», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συνδέσμου Αθλητισμού αναφερόμενος στον θάνατό του ενώ τόνισε πως ο Danielsen άνοιξε το δρόμο για άλλους σπουδαίους αθλητές της χώρας.

Έφυγε από τη ζωή χρυσός ολυμπιονίκης!

Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Λιοντάκης!

Πένθος επικρατεί μετά την είδηση πως ο Χριστόφορος Λιοντάκης έφυγε από τη ζωή. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα.

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές της Κρήτης, και από τη ζωή σε ηλικία 74 χρόνων. Κατά την διάρκεια της νύχτας ο σπουδαίος ποιητής άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος όλο τον κόσμο των γραμμάτων. Έφυγε από την ζωή ο άνθρωπος που προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα!

Έφυγε από τη ζωή ο Χριστόφορος Λιοντάκης

Βιογραφικό

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης γεννήθηκε το 1945 στο Ηράκλειο Κρήτης και είχε καταγωγή από το Ίνι. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία της Νομικής στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης, στο Παρίσι.

Η πρώτη του συλλογή ποιημάτων δημοσιεύθηκε το 1973.

Ανήκει στην αποκαλούμενη Γενιά του ’70, μαζί με άλλους συγγραφείς που άρχισαν να δημοσιεύουν τα έργα τους κατά τη δεκαετία του 1970, και κυρίως προς το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Το 2000 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή ποιημάτων του Με το φως που δημοσιεύθηκε το 1999. Επίσης, για την ίδια συλλογή ποιημάτων έλαβε το βραβείο του διακεκριμένου λογοτεχνικού περιοδικού Διαβάζω. Το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού του απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη της Τάξεως των Τεχνών και των Γραμμάτων, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου του απένειμε το Λογοτεχνικό Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης. Το 2012 έλαβε για το ποιητικό του έργο, το Βραβείο Ιδρύματος Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Χριστόφορος Λιοντάκης έχει γράψει μία σειρά από σπουδαία ποιήματα ενώ παράλληλα έκανε μεταφράσεις έργων του Σαντάλ, του μπονεφουά, του Ρεμπώ και άλλων.