Ματίνα Νικολάου: Η αδυναμία του Νίκου Μουτσινά κάνει αποκαλύψεις! «Είχα πέσει και σε κατάθλιψη όταν...»

Ποια είναι πραγματικά η «Βάνια»; Αποκλειστική συνέντευξη!

Ματίνα Νικολάου: Η αδυναμία του Νίκου Μουτσινά κάνει αποκαλύψεις! «Είχα πέσει και σε κατάθλιψη όταν...»

"Είχα πέσει και σε κατάθλιψη, έφυγε όμως αυτό το κομμάτι" - Αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξή της στο Youweekly.gr η μεγάλη αδυναμία του Νίκου Μουτσινά, Ματίνα Νικολάου κάνοντας αποκαλύψεις για το παρελθόν της που κανείς δεν γνώριζε!

Από τη σκιά της αμφιβολίας βρέθηκε στο φως και σε μία μεγάλη επιτυχία που βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια σε τηλεόραση και θέατρο. Πριν από το κέφι και το γέλιο μεσολάβησαν δύσκολες στιγμές και δάκρυα που έχει αφήσει πίσω της, έχοντας αφοσιωθεί πια στους ανθρώπους που είναι πιο σημαντικοί για εκείνη, στον φίλο και συνεργάτη της Νίκο Μουτσινά, στον σύντροφό της και τραγουδιστή Βασίλη Πορφυράκη και φυσικά στον γιο της Παναγιώτη... Βλέπετε καθημερινά τη «Βάνια Τουνίκου» που εμφανίζεται στο «Καλό Μεσημεράκι» στον ΣΚΑΪ. Πόσα όμως γνωρίζετε πραγματικά για τη γυναίκα πίσω από την περούκα, τη Ματίνα Νικολάου;

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικό YOU

Ματίνα Νικολάου

Σου έλειπαν οι γονείς σου επειδή δούλευαν πολλές ώρες;

Δεν είχα αισθανθεί σαν παιδί την έλλειψη των γονιών μου. Μέναμε πάνω από το μαγαζί και φροντίζαμε ώστε οι συνθήκες να είναι τέτοιες που να βρισκόμαστε κοντά. Με τον πατέρα μου κυρίως έκανα εξορμήσεις, με πήγαινε στα ηλεκτρονικά και παίζαμε, στη χορωδία ήμασταν μαζί, εκείνος ήταν πιο πολύ κοντά μου στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Νομίζω του είχα αδυναμία.

Γι' αυτό και όταν τον έχασες φαντάζομαι θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο...

Ήταν. Όλο αυτό κράτησε ενάμιση χρόνο από τη μέρα που εμφανίστηκε ο καρκίνος, αλλά το «έφτιαξε» πολύ ωραία ο ίδιος. Μας δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από αυτό που έχει ζήσει και δεν έχει πρόβλημα να «φύγει», μας έκανε να πιστέψουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Υπήρχαν μέρες που είδα τον μπαμπά μου αδύναμο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί δεν τον είχα ξαναδεί έτσι, είναι κάποιες εικόνες που δεν φεύγουν από το μυαλό μου. Οι δέκα τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες, αλλά «έφυγε» στο σπίτι, γιατί θελήσαμε να τον κρατήσουμε, και έγινε τόσο γλυκά και ήσυχα που μας έδωσε μία ανακούφιση και μία δύναμη.

Η περίοδος της κρίσης φαντάζομαι ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τους γονείς σου που είχαν καταστήματα εστίασης αλλά και για τον σύζυγό σου που είχε μαγαζί... Πώς το διαχειρίστηκες;

Ματίνα Νικολάου Βάνια Καλό Μεσημεράκι

Εκεί ήρθαν τα πάνω-κάτω και στη δική μου ζωή, γιατί τότε χώριζα. Την οικονομική δυσκολία, πάντως, τη διαχειριζόμουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία από τη συναισθηματική. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ακριβώς το γεγονός ότι έφτιαξα μία οικογένεια και οδηγήθηκε εκεί η κατάσταση που έπρεπε να τη χαλάσω. Δυσκολεύτηκα, θεωρούσα τότε ότι καταστράφηκα, σκεφτόμουν πώς θα μεγαλώσω μόνη μου ένα παιδί. Δεν ήταν έτσι... Μετά από πολλά χρόνια λέω πως έτσι έπρεπε να έχουν γίνει τα πράγματα. Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο για να κάνω αυτό το παιδί και να είμαστε τώρα δύο καλοί φίλοι.

Πώς καταφέρατε να κρατήσετε αυτή την καλή σχέση με τον πρώην σύζυγό σου;

Δεν ήταν εύκολο, νομίζω ότι προσπαθήσαμε και οι δύο, αλλά χωρίς να φανεί εγωιστικό, προσπάθησα λίγο παραπάνω να κρατήσω την ισορροπία. Ένιωθα την ανάγκη να είναι ο γιος μου καλά με τον μπαμπά του. Στην αρχή με είχε πιάσει ο γυναικείος εγωισμός μου, οπότε εκεί στραπατσάρονται όλα, αλλά τα τελευταία 3-4 χρόνια έχουμε μία πολύ ωραία σχέση. Λέμε πράγματα, θυμόμαστε, γελάμε, νομίζω ότι είναι ωραίο να καταλήγει έτσι η σχέση δύο ανθρώπων που έχουν ένα παιδί - αν είναι να τελειώσει. Ο Γιώργος είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και καλή ψυχή, αυτό που μου μένει είναι ότι δεν παντρεύτηκα ένα τέρας, αλλά έκανα παιδί με έναν γλυκύτατο άνθρωπο, άσχετα αν δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε κάποιες υποχρεώσεις που προέκυψαν στην οικογένεια.

Από εκείνη την περίοδο υπάρχει κάποιο κομμάτι για το οποίο μετανιώνεις;

Ματίνα Νικολάου Νίκος Μουτσινάς

Ξέρεις τι μετανιώνω; Για τις στιγμές που άφησα τον εαυτό να στενοχωρηθεί και να πιστέψει ότι η ζωή τελειώνει. Ήταν πολύς ο χρόνος που το πίστευα και που προσπαθούσα να σώσω την οικογένειά μου. Όταν χωρίσαμε κάναμε μία δεύτερη προσπάθεια να είμαστε μαζί, αποτυχημένη κι αυτή, που κράτησε για δύο χρόνια. Νομίζω ότι αυτά τα χρόνια που έκανα υπομονή υπήρχε περίπτωση να έχω κερδίσει λίγο παραπάνω χρόνο. Από την άλλη, ίσως αυτός ο χρόνος με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι με αυτόν τον άνθρωπο δεν γίνεται να ζήσουμε μαζί. Ενδεχομένως τώρα να μην είχαμε αυτή τη σχέση αν δεν είχαμε κάνει μία δεύτερη προσπάθεια.

Η Ματίνα Νικολάου, η αδυναμία του Νίκου Μουτσινά, κάνει αποκλειστικές αποκαλύψεις

Πριν μου είπες πως πίστευες ότι η ζωή τελειώνει. Πώς το εννοείς;

Όταν χώρισα με τον άντρα μου ήμουν 34 χρόνων. Δεν μου πέρναγε από το μυαλό ότι μπορεί να μου συμβεί και όταν συνέβη, μου ήρθε βαρύ. Αισθανόμουν ότι δεν θα μπορούσα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και ότι δεν θα μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί μου αν δεν είμαι με τον άντρα μου.

Αισθάνθηκες ποτέ το διαζύγιο σαν μία προσωπική σου αποτυχία;

Στις αρχές ναι, αισθάνθηκα ότι ήταν προσωπική μου αποτυχία, αλλά μου έφυγε πολύ γρήγορα. Είναι όλα στο μυαλό, πήγα παρακάτω. Έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε, ακόμα και στις δουλειές μας.

Όλα αυτά τα γεγονότα σε οδήγησαν να αμφισβητήσεις την αξία σου;

Εννοείται ότι αμφισβήτησα τον εαυτό μου ως γυναίκα και ως ηθοποιό πολλές φορές, γιατί αν κάποιος δεν με επέλεγε αναρωτιόμουν μήπως δεν κάνω. Στο τέλος, όμως, είναι όλα πλασματικά και μερικές φορές δεν είναι αληθινά αυτά που σκεφτόμαστε. Αυτό που έχω ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια είναι ότι στη ζωή μας δεν πειράζει αν δεν πετύχουμε κάτι. Πάμε να βάλουμε στόχο σε κάτι άλλο.

Ζήτησες ποτέ τη βοήθεια ψυχολόγου;

Βέβαια, και μάλιστα το διάστημα που χωρίζαμε με τον σύζυγό μου πηγαίναμε σε οικογενειακό σύμβουλο για να μας βοηθήσει, είτε είμαστε μαζί τελικά είτε όχι. Εγώ συνέχισα, βέβαια, σε προσωπικό επίπεδο για δύο χρόνια. Έκανα μία καλή αρχή, ευτυχώς είχα πολλούς φίλους οι οποίοι ασχολούνταν με την ψυχοθεραπεία και με το NLP (σ.σ. νευρογλωσσικός προγραμματισμός) που με βοήθησαν μέσα από συζητήσεις. Έχω κουράσει πολύ κόσμο με τον χωρισμό μου και τους έχω ζητήσει συγγνώμη για τότε (γέλια).

Τα τελευταία δύο χρόνια ζεις μία μεγάλη επιτυχία. Πώς δέχτηκες την αναγνωρισιμότητα και την αγάπη του κόσμου;

Είμαι πολύ χαρούμενη. Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια στο θέατρο, έχω περάσει όμορφα και έχω δημιουργήσει ωραίες σχέσεις με τους συναδέλφους μου, κάτι που για μένα ήταν μεγάλο εφόδιο. Ήρθε τώρα αυτή η επιτυχία και πραγματικά δεν περίμενα να γίνει τόσος ντόρος. Όταν ο Νίκος Μουτσινάς μού έκανε την πρόταση να είμαι στην εκπομπή, είχα άγνοια από τηλεόραση και νομίζω ότι αυτή ήταν η επιτυχία, τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι μέσα στην εκπομπή. Η συνολική επιτυχία, όμως, έχει να κάνει με τον Νίκο, με τα χρόνια εμπειρίας που κουβαλάει στην τηλεόραση, αλλά και με την ομάδα που έδεσε και με την οποία δουλεύουμε ασταμάτητα.

Ακούστηκαν πολλά για το διαζύγιο με το Open και για τη μεταγραφή στον ΣΚΑΪ. Τι γνωρίζεις σχετικά με αυτό;

Ήμουν εκτός από αυτή τη διαδικασία, γιατί πραγματικά δεν γνώριζα τον χώρο. Είχα εμπιστοσύνη στο ένστικτο του Νίκου και στην ανάγκη του να γίνει μία αλλαγή, οπότε τον ακολούθησα. Σίγουρα θα υπήρχαν συν και πλην και στις δύο αποφάσεις.

Η Ματίνα και η «Βάνια» είναι σαν τον Dr Jekyll με τον Mr Hyde. Ποιο είναι το... ελιξίριο που πίνεις;

Τη «Βάνια» την είχα κάνει πρώτη φορά σε μία παράσταση, ήταν κάτι πολύ μελετημένο και προβαρισμένο, σαν δεύτερη φύση μου. Με έναν περίεργο τρόπο όταν πηγαίνω στην εκπομπή και βάζω την περούκα γίνομαι η «Βάνια». Όταν φεύγω δεν μου μένει, είναι και μία τεχνική που αποκτάς με τα χρόνια. Αυτό που με ενδιαφέρει πιο πολύ απ' όλα σε αυτή τη δουλειά είναι να κάνω διαφορετικά πράγματα. Δεν θέλω να μοιάζει ο ρόλος που έκανα πέρσι στο θέατρο με την «Άννα-Μαρίζα» που κάνω φέτος ή με τη «Βάνια».

Τι του λένε τα υπόλοιπα παιδιά όταν καταλαβαίνουν ποια είναι η μαμά του;

Πως αν ήταν στη θέση του θα βρίσκονταν κάθε μέρα στην εκπομπή. Εκείνος, όμως, τους απαντάει «ξέρετε τι τραβάει η μαμά μου;». Βλέπει τις δυσκολίες και τις ώρες που λείπω, γιατί του έχω εξηγήσει ότι έχω υποχρεώσεις με την εκπομπή και το θέατρο που με παίρνουν μακριά του. Φροντίζω να του εξηγώ κάθε φορά τι κάνω και πού είμαι και νομίζω ότι αυτό τον κάνει να νιώθει ασφαλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ