Ηλίας Μούλας - Λεωνίδας Μαράκης: Οι ηθοποιοί του "Πέτα τη φριτέζα" βγάζουν στην φόρα τα... άπλυτά τους

Μια αποκλειστική συνέντευξη "βόμβα"

Ηλίας Μούλας - Λεωνίδας Μαράκης: Οι ηθοποιοί του

Η καρμική σχέση που τους δένει, το ξυρισμένο κεφάλι και το μουστάκι, η σύγκριση, ο έρωτας, η απιστία και η... μαγειρική. Ο Λεωνίδας Μαράκης και ο Ηλίας Μουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα» και βγάζουν μόνο στο περιοδικό YOU τα... άπλυτά τους!

Στη σειρά υποδύονται τα ξαδέρφια και, παρά τη διαφορά ηλικίας περίπου δέκα χρόνων που τους χωρίζει, μπορείς να βρεις κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσά τους. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, στον «Αστέρα Ραχούλας», κάτι που θυμούνται και οι δύο με χαρά. Συναντιόμαστε μετά από μία μεγάλη μέρα γυρισμάτων και ξεκινάμε την κουβέντα μας από την αρχή...

Πέτα τη φριτέζα ηθοποιοί περιοδικό You

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΚΗΣ

Δέχτηκες ποτέ bullying;

Όχι, αλλά είχα μία φοβία. Έπαιζα θέατρο με μία ερασιτεχνική ομάδα και επειδή θα ερχόταν το Λύκειό μου να μας δει έτρεμα από την καφρίλα που θα άκουγα μόλις βγω στη σκηνή. Έγινε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που περίμενα όμως, άκουσα ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα.

Φοβόσουν το κοινό;

Το φοβάμαι ακόμα και σήμερα μερικές φορές. Λέγεται stage fright, είναι ένα άγχος που μπορεί να συμβεί στον καθένα ακόμα και αν είναι χρόνια επαγγελματίας. Περνάει, όμως, είναι και θέμα εμπειρίας.

Στην αρχή σκεφτόσουν αν θα τα βγάλεις πέρα οικονομικά;

Φυσικά. Υπήρχαν και φορές που «έμπαινα μέσα», δεν είχα χρήματα και δανειζόμουν από τους δικούς μου. Έκανα κι άλλες δουλειές ταυτόχρονα, έχω δουλέψει σε μπαρ, σερβιτόρος, ως τηλεφωνητής σε πληροφορίες καταλόγου, σε κατάστημα με ρούχα...

Ως μπάρμαν είχες επιτυχίες;

Τις είχα. Όλοι έχουν τις επιτυχίες τους, είναι νόμος (γέλια).

ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΛΑΣ

Μέσα από τη δουλειά κάνεις τη δική σου ψυχοθεραπεία;

Και βέβαια. Η υποκριτική και το θέατρο έχουν κάτι ιδιαίτερο, κάνεις μόνος σου ψυχανάλυση στον εαυτό σου μέσα από τους ρόλους. Μετά το συζητάς με άλλους ηθοποιούς και καταλαβαίνεις πράγματα για σένα.

Έχεις ζητήσει τη βοήθεια ειδικού προκειμένου να ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου;

Όχι, αλλά θέλω πολύ να κάνω ψυχανάλυση. Νομίζω πως όσο καλύτερα μαθαίνεις τον εαυτό σου είσαι πιο σίγουρος, πιο κοινωνικός και πατάς καλύτερα τα πόδια σου στο έδαφος.

Απωθημένα έχεις από τη ζωή σου;

Επειδή είμαι μικρός, δεν έχω. Ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική, το έκανα. Απλώς θέλω να κάνω ταξίδια και να δω τον κόσμο, με τρομάζει η σκέψη να φτάσω στο φινάλε της ζωής και να έχω δει μόνο τρία πράγματα.

Παρ' ότι είσαι μικρός, μου μιλάς για το τέλος της ζωής. Το φοβάσαι;

Όχι, το συζητάω γιατί είναι κάτι που με απασχολεί. Μου δίνει δύναμη να το συζητάω και να ξέρω πως κάτι δεν είναι αιώνιο, αυτό θα με τρόμαζε. Είναι ωραίο τα πράγματα να έχουν την ακμή τους, την παρακμή τους και να τελειώνουν. Έτσι έχει αξία να βγεις και να περάσεις ωραία με τους φίλους σου ή με το ταίρι σου, γιατί ξέρεις ότι όλα αυτά είναι μοναδικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ

Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες ένας ακόμα επιτυχημένος ηθοποιός της σειράς μίλησε ανοιχτά για την παραπληγία και το πρόβλημα στο πόδι.