Έφυγε από την ζωή Ελληνίδα ηθοποιός - Συγκινούν τα λόγια του συζύγου "Το αποτύπωμά της θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα..."

Η σπαρακτική ανάρτησή του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έφυγε από την ζωή Ελληνίδα ηθοποιός - Συγκινούν τα λόγια του συζύγου

Έφυγε από την ζωή γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που πάλεψε με τον καρκίνο κι έχασε τελικά την μάχη. Συγκίνησε με τα λόγια του ο σύζυγός της που θέλησε να την αποχαιρετήσει με με μια ανάρτηση του στην οποία συγκινεί..

Ο λόγος για την ηθοποιό Βίκυ Ψαλτίδου, η οποία έφυγε στην ηλικία των 66 χρόνων. Συντετριμμένος αποχαιρέτησε τη σύζυγό του, ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Απόστολο, ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό ως οικοτοξικολόγος.

Η Βίκυ Ψαλτίδου κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς.

Βίκυ Ψαλτίδου

«Σε κλίμα οδύνης, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα τον άνθρωπό μας, την Βίκυ μας. Σύζυγο και μητέρα, με ατέλειωτο δόσιμο σε όλους, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στο θέατρο, στα παιδιά. Η απουσία της είναι μια απώλεια επώδυνη για όσους την γνώρισαν. Το αποτύπωμά της θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας. Αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπάνιο, έναν ακριβό άνθρωπο, έναν φάρο ρεαλισμού και ηθικού προσδιορισμού» έγραψε στο Facebook o σύζυγός της.

Βίκυ Ψαλτίδου έφυγε από την ζωή , τα λόγια του συζύγου

Πένθος - Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Μπάνος

Ένας ακόμη γνωστός ηθοποιός θέλησε να την αποχαιρετήσει με ένα ποστ. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε δυο λόγια..

Βίκυ Ψαλτίφου έφυγε από τη ζωή

Θρήνος - Πέθανε η Ιουλία Σταυρίδου

Μια σημαντική φυσιογνωμία του εγχώριας θεατρικής και κινηματογραφικής τέχνης, που έβαλε την ιδιαίτερη δημιουργική σφραγίδα της σε μεγάλες παραστάσεις και πασίγνωστες κινηματογραφικές ταινίες σπουδαίων σκηνοθετών, όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Παντελής Βούλγαρης κ.α., η βραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου, πέθανε σήμερα και επικρατεί θρήνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός της προήλθε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Το όνομα της Ιουλίας Σταυρίδου βρισκόταν πίσω από την σκηνογραφία και την ενδυματολογία πασίγνωστων κινηματογραφικών παραγωγών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ταινίες «Το λιβάδι που δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Πέτρινα Χρόνια», «Η φανέλα με το Νο 9», «Ακροπόλ» και «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη και πολλές ακόμη.

Πολύχρονη και σημαντική ήταν εξάλλου και η παρουσία της στο ελληνικό θέατρο. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Ζυλ Ντασσέν στην παράσταση «Ο θάνατος του εμποράκου», τον Βασίλη Παπαβασιλείου στα «Κλυταιμνήστρα», «Κληρονομιά», «Ο θρίαμβος του Έρωτα», «Κατά λάθος πρόβα» κ.α. Παράλληλα, υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος βάζοντας ως βασική συντελεστής πολυάριθμων παραστάσεών του, όπως «Η Γυναίκα της Ζάκυ(ν)θος», «Η αυλή των θαυμάτων», «Ερωτόκριτος», «Αγγέλα», «Το φιντανάκι». Εντυπωσιακή, εξάλλου, είναι και η μόνιμη έκθεση κοστουμιών με τίτλο «Στα ίχνη του εφήμερου», που επιμελήθηκε το 2017 και φιλοξενείται στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου. Θρήνος επικρατεί και με τον θάνατο του Ευτύχιου Βορίδη.

Ιουλία Σταυρίδου

Το μαγικό άγγιγμα της Ιουλίας Σταυρίδου, όμως, πρωταγωνίστησε και σε κάποιες αξιόλογες τηλεοπτικές παραγωγές μεταξύ των οποίων και ο «Καρυωτάκης» του Τάσου Ψαρρά που προβλήθηκε το 2007 από την ΕΡΤ.

Η Ιουλία Σταυρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε σκηνογραφία, ενδυματολογία και ζωγραφική στο Παρίσι. Πολυβραβευμένη, είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ενδυματολογία στην ταινία του Λ. Παπαστάθη «Θεόφιλος» ενώ είχε επίσης διακριθεί στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αλλά και στον θεσμό των Κρατικών Βραβείων Ποιότητας του υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: protothema.gr