Συγκλονίζει δημοσιογράφος του ALPHA - Η μάχη με τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Όλα όσα δήλωσε..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει δημοσιογράφος του ALPHA - Η μάχη με τη συρρίκνωση εγκεφάλου

Συγκινεί με την περιπέτεια της υγείας της η δημοσιογράφος του ALPHA Ρένα Κουβελιώτη, η οποία διαγνώστηκε με συρρίκνωση εγκεφάλου, ένα πρόδρομο, δηλαδή, στάδιο της άνοιας.

Η ίδια, μάλιστα, θέλησε να αποτυπώσει τα όσα περνάει σε ένα βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από τις εκδόσεις «IANOS» με τίτλο «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;».

Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η «Ηλέκτρα», το alter ego της, για την οποία γράφει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι «όση ώρα της μιλούσε ο νευρολόγος του διαγνωστικού κέντρου, για νευρώνες και εκφυλιστικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου, η Ηλέκτρα προσποιούμενη ότι κρατάει σημειώσεις έγραφε και ξαναέγραφε στην ατζέντα της μια πρόταση: Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι;».

«Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου σιγά σιγά. Τι αξία έχει η ζωή μου χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τι έχω; Τι θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου;» γράφει στο βιβλίο η δημοσιογράφος μεταφέροντας στο στόμα της Ηλέκτρας τις δικές της αγωνίες.

«Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τι να προσέξουν; Τι να αποφύγουν; Να μην επαναλάβουν τα λάθη τα δικά μου; Θα προλάβω; Τι περιθώρια έχω; Και τι να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι, πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν διαθήκη;» προσθέτει στα ερωτήματα. Στο νοσοκομείο γνωστή δημιοσγράφος!

Η έκδοση του βιβλίου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εκείνη γιατί αφηγήθηκε στα παιδιά της τη ζωή της και τα προετοιμάζει για το μέλλον με τρόπο σπαρακτικό.

«Ακόμα κι αν δεν θα σε θυμάμαι, να ξέρεις πως σε αγάπησα τόσο πολύ που φτάνει για να καλύψει δέκα ζωές σου και άλλες τόσες δικές μου.

Θέλω να μου υποσχεθείς πως αν δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ θα φροντίσεις να πάω σε κάποιον ειδικό χώρο, σε ένα σπίτι με ανθρώπου που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Μη σου περάσει ούτε μια στιγμή απο το μυαλό πως η ψυχή μου δεν θα αισθανθεί τον εγκλωβισμό σου. Ακόμα κι αν το μυαλό μου κοιμηθεί, η ψυχή μου - καθότι μεγάλη αλήτισσα - θα τα αισθάνεται όλα σε διαβεβαιώ. Έτσι αν νιώσω πως σκλαβώνεσαι εξαιτίας μου, θα μαραθώ, θα πεθάνω».

Ρένα Κουβελιώτη

Πηγή: protothema.gr

Καλοκαίρι Μαζί: Τα πρώτα λόγια της δημοσιογράφου που λιποθύμησε στον αέρα

Συνεργάτες και τηλεθεατές είχε τρομάξει η όμορφη δημοσιογράφος από το Καλοκαίρι Μαζί στον ANT1, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα που έχασε τις αισθήσεις της στον αέρα της εκπομπής αυτήν τη Δευτέρα που μας πέρασε. Η δημοσιογράφος επέστρεψε στο τηλεοπτικό πλατό και αυτά είναι τα πρώτα λόγια της για την κατάσταση της υγείας της και την on air λιποθυμία.

Αναλυτικότερα, στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί επέστρεψε η δημοσιογράφος που λιποθύμησε on air, ύστερα από τη χθεσινή της απουσία από το πλευρό του Παναγιώτη Στάθη και του Αντώνη Φουρλή.

Αυτό είναι το μήνυμα της Κωνσταντίνας Κλοκοτάρα μετά την λιποθυμία της στον αέρα της εκπομπής

"Καλημέρα, καλώς ήρθατε! Έχουμε χαρά σήμερα. Εδώ είναι το κορίτσι μας", είπε στην έναρξη ο Παναγιώτης Στάθης.

Καλοκαίρι Μαζί Δημοσιογράφος Λιποθυμία Δημόσιο Μήνυμα

"Καλημέρα σας. Ήρθα! Είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ καλά, ξεκουράστηκα μια ημέρα. Θέλω να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ, ένα τεράστιο ευχαριστώ και σε εσάς και σε όλους εσάς που μου έχετε στείλει αυτά τα άπειρα μηνύματα και στον αρχισυντάκτη μας και στον Γκοτσίκο μας και στον παραγωγό μας και σε όλους, στα παιδιά πίσω από τις κάμερες και την κυρία Παγώνη και στους γιατρούς στο Κατ.

Όλους όσους με προσέξατε τόσο πολύ και με φορντίσατε. Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Ήταν μια χαμηλή πίεση να πω" Είπε η γλυκιά δημοσιογράφος ευχαριστώντας τους πάντες για το ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Καλοκαίρι Μαζί πλατό Δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα Επιστροφή

TAGS