Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μπήκαν πάνω από 1500 άτομα στα Τρίκαλα

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μπήκαν πάνω από 1500 άτομα στα Τρίκαλα

Εξαιρετικά βεβαρυμμένο φαίνεται πως είναι το επιδημιολογικό φορτίο στα Τρίκαλα καθώς οι Τρικαλινοί που έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας υπολογίζονται πάνω από 1500.

Μάλιστα, μιλώντας στο Tv10.gr η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στα Τρίκαλα, τονίζει πως περισσότεροι από 800 υπολογίζονται οι μαθητές των σχολικών μονάδων που έχουν μπει σε καραντίνα μετά από επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στο τμήμα ή το σχολείο τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων οργάνων για την τήρηση της καραντίνας.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της επάρκειας των τεστ παρά το γεγονός ότι καθημερινά πραγματοποιούνται πολλά τεστ, υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια, ενώ η ιχνηλάτηση περιλαμβάνει τις στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αυτοκίνητα; Δείτε εδώ!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: 17 κρούσματα στο Αττικόν και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το ΠΟΕΔΗΝ, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 14 εργαζόμενοι στο Αττικόν νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 3 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και 1 στο νοσοκομείο Καβάλας.

Τα νοσοκομεία ζητούν περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας και τακτικά επαναληπτικά τεστ.

Στο Αττικόν νοσοκομείο έχουν νοσήσει ήδη 6 τραυματιοφορείς, 7 εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας τεχνικός.

Κορωνοιός: Συναγερμός σε εργοστάσιο της Λαμίας

Συναγερμός σήμανε σε εργοστάσιο της Λαμίας μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο σε αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 44χρονος εργαζόμενος στο ίδιο εργοστάσιο της ΒΙΠΕ όπου βρέθηκαν και τα δύο προηγούμενα κρούσματα, στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου που έκανε η διοίκηση του εργοστασίου, βρέθηκε θετικός. Να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος άνδρας δεν είχε επαφή με τα δύο προηγούμενα κρούσματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamianow πρόκειται για ένα νεαρό φοιτητή ο οποίος απευθύνθηκε στο κέντρο υγείας Λαμίας για προληπτικό έλεγχο όταν ενημερώθηκε ότι συμφοιτητές του βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Σημειωτέον ο λαμιώτης φοιτητής σπουδάζει σε άλλη πόλη και προέβη στον έλεγχο μόλις έμαθε τα νέα την Πέμπτη. Χθες Παρασκευή βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ και βρέθηκε θετικός. Τέσσερις νεκροί σήμερα στην χώρα μας.

Κορωνοϊός: Κρούσματα στο πτηνοσφαγείο της "Πίνδου" - Κλειστό για 4 μέρες

Κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε εργαζομένους πτηνοσφαγείου της «Πίνδου».

Κλειστό θα παραμείνει το πτηνοσφαγείο της «Πίνδου» από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου προκειμένου να γίνει γενική απολύμανση των χώρων, ενώ παράλληλα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα υποβάλλουν σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί και απομακρύνθηκαν αμέσως μαζί με τις στενές επαφές τους.

Επίσης, στην ανακοίνωση ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός αναφέρει ότι καλύπτοντας ο ίδιος το κόστος έχει διενεργήσει μέχρι τώρα περισσότερα από 500 μοριακά τεστ και 300 rapid τεστ στους εργαζόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ έλαβε αυστηρά μέτρα προστασίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Ο Νομός Ιωαννίνων τον τελευταίο μήνα εμφανίζει πάρα πολλά κρούσματα καθημερινά και έχει καταταχθεί στους νομούς υψηλού κινδύνου.

Τα κρούσματα που αφορούν εργαζομένους της ΠΙΝΔΟΣ με δική μας πρωτοβουλία καταγράφηκαν, ήταν ασυμπτωματικά και απομακρύνθηκαν άμεσα μαζί με τις στενές τους επαφές για την προστασία της δικής τους υγείας αλλά και των γύρω τους. Κρούσμα βρέθηκε και στο Δημαρχείο της Λάρισας!

Για να μην υπάρξει επέκταση της μετάδοσης του COVID-19 σε άλλους εργαζόμενους αποφασίσαμε προληπτικά να μην λειτουργήσουμε το πτηνοσφαγείο τη Κυριακή 25/10 έως και την Τετάρτη 28/10, για να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε γενική απολύμανση όλων των χώρων και ταυτόχρονα να διεξάγουμε προληπτικά τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε όλο το προσωπικό, ώστε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία του πτηνοσφαγείου χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Ο ΕΦΕΤ έχει κατατάξει τα πτηνοσφαγεία σε υψηλού κινδύνου εγκαταστάσεις για τη διάδοση του COVID-19 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών 5-7°C που επικρατούν στους χώρους παραγωγής, του υψηλού επιπέδου υγρασίας και του αριθμού εργαζομένων που χρειάζεται να βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

Τέλος, η ΠΙΝΔΟΣ, έχοντας ως βασική προϋπόθεση την εγγύηση της ασφάλειας των προϊόντων της, έχει διασφαλίσει την απρόσκοπτη τροφοδοσία της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει μεριμνήσει για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην επηρεαστεί η παραγωγή στο ελάχιστο.

Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας παραμένει ζήτημα ύψιστης σημασίας για όλους εμάς στην οικογένεια της ΠΙΝΔΟΣ, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται», αναφέρει στην ανακοίνωση.