Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ο σκηνοθέτης έγινε πιο επιθετικός, το πήγαινε στο ερωτικό»

Η συγκλονιστική περιγραφή από την παρενόχληση που δέχθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ο σκηνοθέτης έγινε πιο επιθετικός, το πήγαινε στο ερωτικό»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Tik Talk και μεταξύ άλλων μίλησε για την παρενόχληση που δέχθηκε από γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος την ώρα του μαθήματος άρχισε να γίνεται πιο «επιθετικός» απέναντί του, ξεκαθαρίζοντάς του πως επιδιώκει κάτι ερωτικό.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος καθημερινά υποστηρίζει τους συναδέλφους του στις καταγγελίες που κάνουν, θέλησε να μοιραστεί και τη δική του ιστορία.

Όπως εξήγησε τη στιγμή που έγινε σκέφτηκε πως ίσως να έφταιξε ωστόσο αναθεώρησε σύντομα. Μάλιστα, μετά από χρόνια συναντήθηκε με τον σκηνοθέτη για τον οποίο μίλησε και εκείνος θέλησε να του ζητήσει συγγνμώμη.

«Συνάντησα έναν σκηνοθέτη που μου πρότεινε να κάνουμε ιδιαίτερα. Για μένα αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος…. Αυτή η σχέση σιγά σιγά μου φαινόταν ότι κάτι άλλο συνέβαινε, κάτι έβλεπα, κάτι ένιωθα. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια του μαθήματος, διαπίστωνα ότι κάτι αλλού το πήγαινε. Κάπου προς το ερωτικό, μέσα από το μάθημα. Άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός.

Αντέδρασα υποσεινίδητα. Μου βγήκε μια ναυτία. Αντέδρασα. Κατάλαβα ότι κάτι άλλο ήθελε και ότι κάτι άλλο αποζητούσε από τη σχέση δασκάλου- μαθητή», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εκεί τα έχασα, δεν ήξερα πως να το επικοινωνήσω. Μίλησα με μια φίλη από τη σχολή. Προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος, μήπως έφταιξα... Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να τα παρατήσω... Αυτή η σχέση δεν αποκαταστάθηκε... Πέρασαν χρόνια και κάποια στιγμή ξαναβρεθήκαμε και μου ζήτησε συγγνώμη… Ο άνθρωπος αυτός σήμερα είναι αρκετά μεγάλος και δε ζει πλέον στην Ελλάδα».

Αλέξανδρος Μπουρδούμης παρενόχληση

«Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη βίας. Ένας καλός καλλιτέχνης δε σημαίνει ότι είναι καλός άνθρωπος. Τα περιστατικά που ακούω σε μένα είναι πολύ γνωστά είτε γιατί μου τα έχουν διηγηθεί είτε γιατί τα έχω ακούσει… Κάπως ήρθαν τώρα τα πράγματα για να γίνει ένα restart. Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εξουσία, παρενόχληση, λεκτική βία… Δεν έχουμε δει πολλά, έχουμε δει λίγα με βάση αυτά που έχω δει εγώ….

Είναι δύσκολο γιατί θα ακουστούν και περιστατικά που είναι στα όρια του αστείου. Είναι λεπτές οι γραμμές και ευαίσθητες…. Η δήλωση της Βάνας Μπάρμπα - δείτε εδώ - και του Δημήτρη Σταρόβα - δείτε εδώ - είναι ατυχής. Έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς. Είναι δύσκολο να έρθεις σε αντιπαράθεση με ένα καθεστώς», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Αλεξάνδρος Μπουρδούμης: «Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία και κάθε κορίτσι είναι καλό να μιλήσουν»

Ο γνωστός ηθοποιός είπε μεταξύ των άλλων: «Δυστυχώς έχουμε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο επάγγελμά μας γι’ αυτό το λόγο. Ασχολούμαστε με μια τέχνη που είναι λαμπερή. Είναι λυπηρό, αλλά είναι και γενναίο και σημαντικό να βάζουμε το χέρι στο μέλι, να το βουτάμε.

Αλεξάνδρος Μπουρδούμης

Για δεκαετίες η κοινωνία μας είχε προβληματικές συμπεριφορές, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτές οι αποκαλύψεις, αυτό το τώρα, γιατί τώρα είμαστε ώριμοι, τώρα αισθάνεται η κοινωνία, να τους ακούσουμε και να ακούσει η κοινωνία.

Από προχθές έχω πάρει πολλά μηνύματα, δεν το περίμενα. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τους ντετέκτιβ, αλλά να ακούσουμε όσους έχουν υποστεί κάτι και θέλουν να μιλήσουν. Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία, αλλά και κάθε κορίτσι, γιατί γνωρίζω περιπτώσεις, που έχουν δεχτεί, είναι καλό να μιλήσουν. Είναι καιρός να πούμε και μια συγγνώμη, δεν είναι κακό.

Η ομερτά εννοείται πως υπάρχει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ευάλωτοι την ώρα της δουλειάς. Θεωρώ ότι όλο αυτό κάπου θα οδηγηθεί, θα πονέσουμε, μπορεί και να διαιρεθούμε… Αλλά πρέπει στο τέλος να γίνει κάτι, επιτέλους. Να υπάρξει μια συσπείρωση, μακάρι να συσπειρωθούμε», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. Στο μεταξύ, παρενόχληση από τον σκηνοθέτη του είχε δεχτεί στο παρελθόν και ο Γιώργος Χρανιώτης!