Μίνα Ορφανού: «Είμαι σε ένα θεατρικό που σκηνοθετούσε μια γυναίκα, από την οποία είχα εισπράξει λεκτική βία»

«Εάν είχαν αξία τα βραβεία που έχω κερδίσει, θα μου φέρονταν και με αξία»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μίνα Ορφανού: «Είμαι σε ένα θεατρικό που σκηνοθετούσε μια γυναίκα, από την οποία είχα εισπράξει λεκτική βία»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Μίνα Ορφανού μίλησε στην κάμερα του «Love it» και την Κατερίνα Νινιού και μεταξύ των άλλων αποκάλυψε πως μια πολύ μεγάλη ηθοποιός της έδωσε χαστούκι την ώρα της παράστασης.

Η γνωστή ηθοποιός είπε αρχικά: «Ο κόσμος με ρωτάει γιατί χάθηκα από τον φακό. Είναι επιλογή μου, με κούρασε η υποκριτική. Δεν μου λείπει το θέατρο, σταμάτησαν να μου κάνουν προτάσεις. Έχω πάρει οκτώ βραβεία.

Σοκάρει η Μίνα Ορφανού

Πρώτου γυναικείου ρόλου, καλύτερου ηθοποιού της χρονιάς, αλλά δεν μου απέδωσαν κάτι. Αυτός ο χώρος δεν είναι για μένα. Οι ηθοποιοί μιας δεκαετίας και πάνω με έβλεπαν στο θέατρο σαν εχθρό τους. Ήταν μαζί μου απότομοι και καυστικοί. Εάν είχαν αξία τα βραβεία, θα μου φέρονταν και με αξία».

Η Μίνα Ορφανού αμέσως μετά πρόσθεσε: «Είμαι σε ένα θεατρικό που σκηνοθετούσε μια γυναίκα, από την οποία είχα εισπράξει λεκτική βία. Όταν ήρθε να μου κάνει την πρόταση, ήταν όλα μέλι γάλα.

Μεγάλη ηθοποιός του θεάτρου μού άστραψε χαστούκι την ώρα της παράστασης, ενώ δεν ήταν στη σκηνή. Και πήγα μετά να μιλήσω στη σκηνοθέτη και μου ανοίγει ένα στόμα, έναν βόθρο, έναν οχετό. Και λεκτική βία πάνω στη σκηνή. Δηλαδή αυτό το τρανς το είχαν κάνει μέχρι τρανσφόρμερ», κατέληξε η ηθοποιός, η οποία πριν από λίγες μέρες είχε δώσει μια παρόμοια συνέντευξη αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό.

Λίγα λόγια για τη Μίνα Ορφανού

Μεγάλωσε στην Κάλυμνο[1]. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, προέβη σε επαναπροσδιορισμό φύλου. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ταινία «Στρέλλα», ο οποίος της χάρισε βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και από τη συμμετοχή της στη σειρά του MEGA «Οι Βασιλιάδες».

Έχει κερδίσει Βραβείο Α' Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, όπως και άλλα βραβεία. Έχει, επίσης, υποψηφιότητα για Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που θεωρείται αντίστοιχο των Αμερικανικών Βραβείων Όσκαρ.

Συμμετείχε στο βίντεο κλιπ της Ελένης Φουρέιρα για το τραγούδι «Πιο έρωτας πεθαίνεις», μαζί με άλλους γνωστούς ηθοποιούς, όπως η Εβελίνα Παπούλια και ο Νίκος Αναδιώτης.

Επίσης, εκτός από ηθοποιός, είναι γνωστή ζωγράφος, διακοσμήτρια και τηλεοπτική προσωπικότητα.