Χρήστος Δάντης: «Κανείς δε θέλει να χάσει τη δουλειά του, κλείνει το στόμα του και κάνει τουμπεκί»

Μίλησε για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χρήστος Δάντης: «Κανείς δε θέλει να χάσει τη δουλειά του, κλείνει το στόμα του και κάνει τουμπεκί»

Ο Χρήστος Δάντης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή Πάμε Δανάη για το ζήτημα των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο και εξήγησε πως πολλές φορές αυτοί που δέχονται παρενόχληση επιλέγουν να σωπαίνουν για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ξεκαθάρισε πως οι καταγγελίες που έχουν γίνει αποτελούν μία αρχή για να καθαρίσει ο χώρος, ενώ ξεκαθάρισε πως έχει ζήσει κι αυτός απότομες συμπεριφορές από ιδιοκτήτες μαγαζιών. Μάλιστα, ο Χρήστος Δάντης πριν από μερικές μέρες αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλητικά μηνύματα.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Δάντη για τις καταγγελίες

«Είναι ένα ξεκίνημα για να σταματήσει η βία, η προκατάληψη κατά του αδύναμου. Στους συναδέλφους σου πρέπει να συμπεριφέρεσαι με αξιοπρέπεια. Βάναυσους, απότομους ιδιοκτήτες έζησα κι εγώ.

Χρήστος Δάντης καταγγελίες

Κάποιος που θέλει να ανέλθει στο χώρο και πέφτει θύμα μιας σεξουαλικής βίας ή λεκτικής, δεν θέλει να χάσει τη δουλειά του. Κλείνει το στόμα και κάνει τουμπεκί», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Δάντης.

Για τις καταγγελίες μίλησε και η Ζέτα Δούκα

Η Ζέτα Δούκα, λίγο μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, θέλησε να κάνει τη δική της αιχμηρή ανάρτηση για το θέμα, μιας και ήταν η γυναίκα που άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η αγαπημένη ηθοποιός έχει βρεθεί από την πρώτη κιόλας μέρα στο πλευρό όλων των ανδρών και γυναικών που θέλησαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να αποκαλύψουν τα όσα βίωσαν στον χώρο, ενώ πριν από μερικές μέρες δε δίστασε να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την Σμαράγδα Καρύδη επειδή δεν υποστήριξε τα θύματα των καταγγελιών.

Η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Η αλήθεια δεν έχει χρώματα. Έχει μόνο φως. Η βία δεν έχει χρώματα. Έχει μόνο σκοτάδι. Τα θύματα δεν έχουν χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε αποσιωπητικά, ούτε ερωτηματικά. Μόνο θαυμαστικά! Και χρειάζονται τη λογική, τη στήριξη, την αγάπη και την αγκαλιά μας. Μόνο», έγραψε η Ζέτα Δούκα στο Instagram της.

Ζέτα Δούκα Λιγνάδης