Αγωνία για την υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου - Παραμένει στο νοσοκομείο

Η ανακοίνωση του Buckingham

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγωνία για την υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου - Παραμένει στο νοσοκομείο

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο μακροβιότερος σύζυγος στην ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ωστόσο τις τελευταίες μέρες οι εξελίξεις με την υγεία του δεν είναι καλές μιας και μπήκε στο νοσοκομείο με προτροπή των γιατρών και ακόμα δεν έχει πάρει εξιτήριο.

Ο σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στο 99ο έτος της ζωής του και πριν από μερικούς μήνες είχε αναγκαστεί να ξαναμπεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα το ζευγάρι έχει αποχωρήσει από το Buckingham και έχει απομονωθεί σε μία κατοικία του στην εξοχή για να αποφύγει τις πολλές επαφές και να προστατευθεί από τον κορωνοϊό.

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολλά να ασχοληθεί, μιας και πέρα από την επιβαρυμένη υγεία του Φίλιππου αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι.

Πρίγκιπας Φίλιππος νοσοκομείο

Η ανακοίνωση του Buckingham για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

«Ο Δούκας του Εδιμβούργου παραμένει στο King Edward Hospital, όπου δέχεται ιατρική θεραπεία για μία λοίμωξη. Είναι άνετα και ανταποκρίνεται στη θεραπεία αλλά δεν αναμένεται να αποχωρήσει από το νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες».

Πριν από λίγο καιρό, ο Φίλιππος και η Ελισάβετ εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό

Η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Την είδηση του εμβολιασμού του βασιλικού ζεύγους μεταδίδουν οι μεγάλες βρετανικές ιστοσελίδες: Η Ελισάβετ, 94 χρόνων και ο Φίλιππος, 99, ανήκουν - λόγω ηλικίας - στην ομάδα των ανθρώπων που έχουν προτεραιότητα για τον εμβολιασμό.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνήθως δεν δημοσιοποιούν θέματα υγείας - ωστόσο η βασίλισσα θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός, με στόχο να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους Βρετανούς να εμβολιαστούν.

Ελισάβετ και Φίλιππος έκαναν το εμβόλιο στο κάστρο του Windsor, στο Berkshire , όπου έχουν απομονωθεί λόγω της πανδημίας που χτυπά - και - την Βρετανία. Να υπενθυμίσουμε ότι μια ξαφνική εγκυμοσύνη «προέκυψε» στο Buckingham!