Αλέξης Κούγιας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα αθωωθεί»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόφαση για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Λίγο μετά την απόφαση της ανακρίτριας για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις που έκανε στα κανάλια εξήγησε πως η δικογραφία είναι ελλιπής και πως ο εντολέας του θα ήταν ήδη ελεύθερος αν δεν κατείχε αυτή τη θέση στον χώρο του θεάτρου.

Ο Αλέξης Κούγιας παράλληλα δήλωσε βέβαιος πως μέσα στον επόμενο καιρό ο Δημήτρης Λιγνάδης θα αθωωθεί παρόλο που οι μάρτυρες υπεράσπισης αποφάσισαν να πάρουν απόσταση από την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Αλέξης Κούγιας Δημήτρης Λιγνάδης

Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Είναι μία δικογραφία που δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η προσωπική μου άποψη, μετά από την εμπειρία που έχω στον χώρο, είναι ότι αν ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης και αν δεν είχε γίνει ό, τι έχει γίνει αυτές τις μέρες, θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος. Είμαι βέβαιος, ότι αυτός ο άνθρωπος στο τέλος θα αθωωθεί», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Καλημέρα Ελλάδα: Ο Κούγιας έκλεισε το τηλέφωνο του στον αέρα της εκπομπής

Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Παπαδάκης στον αέρα της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα, καθώς για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Κούγιας έκλεισε το τηλέφωνο του την ώρα της συνέντευξης του εκνευρισμένος.

Η αρχή έγινε από το Happy Day με την Σταματίνα Τσιμτσιλή να παθαίνει σοκ, μετά ο δικηγόρος το έκλεισε στην εκπομπή Ευτυχείτε, ενώ σειρά πήρε μετά και το Πρωινό με Λιάγκα - Σκορδά. Ωστόσο, ο παρουσιαστή του ΑΝΤ1, του έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Ο παρουσιαστής ενώ συνομιλούσε με τον Αλέξη Κούγια, σχετικά με τις εξελίξεις και την προφυλάκιση του πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη, του είπε να περάσουν στην ουσία του θέματος.

Ο κ. Κούγιας του είπε «σε ένα τέταρτο θα μπορώ να μιλήσω, πρέπει να ντυθώ, στις 9 πρέπει να είμαι στο δικαστήριο. Δεν με αφήνετε να μιλήσω, πρέπει να πάω στη δουλειά μου. Πάρτε με σε 10 λεπτά στο κινητό μου. Κάντε μου τη χάρη, πάρτε με σε 10 λεπτά».

«Εσείς κάντε μου τη χάρη. Δεν θέλω να αντιδικήσουμε κύριε Κούγια» είπε ο Γιώργος Παπαδάκης και μετά η τηλεφωνική γραμμή έκλεισε.

Καλημέρα Ελλάδα Κούγιας Παπαδάκης

Έτσι ο Γιώργος Παπαδάκης είπε «Είστε ο Αλέξης Κούγιας, στην αρχή δεν σας γνώρισα αλλά μόλις κλείσατε το τηλέφωνο το επιβεβαίωσα. Όταν δεν σας συμφέρει κλείνετε το τηλέφωνο κύριε Κούγια. Δεν θα κάνετε τις συνεντεύξεις όπως θέλετε εσείς. Ούτε θα σας δίνουμε βήμα. Αλλιώς να πάτε στο εμπορικό τμήμα, να αγοράσετε χρόνο.

Εγώ είμαι δημοσιογράφος και εσείς είστε δικηγόρος. Από τη στιγμή, που αποδεχθήκατε να μας μιλήσετε είστε υποχρεωμένος να ακούσετε την ερώτηση και είμαι υποχρεωμένος να ακούσω την απάντηση.

Να βγείτε να πείτε αυτά που θέλετε και μετά όταν στριμώχνεστε, αν στριμώχνεστε να κλείνετε το τηλέφωνο… Δεν πειράζει, έχω την εντύπωση ότι εμένα με κάλυψε και το κλείσιμο του τηλεφώνου».